loading
close
SON DAKİKALAR

Facebook, Twitter ve YouTube'a savcı yasağı!

Facebook, Twitter ve YouTube'a savcı yasağı!
Tarih: 06.04.2015 - 14:15
Kategori: Bilim & Teknoloji

Savcının rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, yargıdan sosyal medyaya yönelik erişim engelleme kararı çıktığı öne sürülüyor...

Savcının rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, yargıdan sosyal medyaya yönelik erişim engelleme kararı çıktığı öne sürülüyor...

Twitter, YouTube ve Facebook'a girmeye çalışan ve erişemeyen kullanıcılar bir süredir sitelere erişim sağlayamıyor. Konu üzerine açıklama yapan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti. ESB'nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin bazı içerikler için erişim yasağı geldiği belirtiliyor. Facebook'un söz konusu içeriği kaldırdığı, bu nedenle şu an erişim yasağı olmadığı öğrenildi.

Facebook, twitter ve Youtube'a neden girilemiyor

TİB'in sayfasında ise herhangi bir bildirim yok. Bir diğer iddia ise Türk Telekom'un DNS sunucularıyla ilgili olduğu yönünde.

Turkcell Superonline ve TTNET hattından yapılan denemelerde "sayfaya ulaşılamıyor" hataları alınıyor.

TTNET hattında Youtube.com "Service Unavailable" hatası verirken Twitter sunucularından hiçbir tepki alınamıyor. Twitter ve YouTube'un mobil uygulamaları şimdilik çalışır durumda ancak mobil web sayfalarına ulaşılamıyor. Facebook’ta ise erişim sürüyor ancak Facebook'a erişemediğini bildirenler de mevcut.

Geçen yıl yine 20 Mart ve 27 Mart tarihlerinde Twitter ve YouTube yine engellenmişti.


NEDENİ SAVCI KİRAZ'IN GÖRÜNTÜLERİ

Olayın nedeni geçen hafta öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada çekilen görüntüleri...

Cumhuriyet Savcılığı, görüntülerin kaldırılması kararını internet servis sağlayıcılarına iletti. İçeriklerin kaldırılmaması durumda ise erişim engellenmesi uyarısı da yapıldı.

İçerik Sağlayıcıları Birliği ise kararı Turkcell Superonline, TTNET, Turkcell, Vodafone ve AVEA'ya iletti.

Şu an yaşanan bağlantı sorununun bu içerik kaldırma işlemleri sırasında yaşandığı bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları