"Fahiş fiyat cezasına" bir itiraz da BİM'den

Rekabet Kurumu'nun "haksız rekabet uyguladıkları" gerekçesiyle 5 zincir market ve bir tedarikçiye verdiği para cezasına, Migros'un ardından BİM de hukuki yoldan itiraz edeceğini açıkladı.
Rekabet Kurumu zincir marketler ve tedarikçilere 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası vermişti.
BİM, herhangi bir rekabet ihlaline neden olacak bir uygulamada bulunmadıklarını iddia ederek, hukuki savunma sürecinde bunu şeffaflıkla ortaya koyduklarını belirtti.
Yazılı açıklamada "Buna rağmen Rekabet Kurumu haksız bir karar alarak, bu kararı marketlerin tedarikçileriyle gerçekleştirdikleri gündelik iletişimler ve e-posta yazışmalarına, bakanlık ve şirket yetkilileri arasında yapılan toplantı notlarına, olağan raf fiyat geçişlerine dayandırmıştır." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada Rekabet Kurumu'nun "siyasi yönlendirmelerden bağımsız, tarafsız ve düzenleyici bir rol üstlenmesi gerektiği" vurgusu da yapıldı.

ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












