loading
close
SON DAKİKALAR

Faik Öztrak Rekorları Hatırlattı

Faik Öztrak Rekorları Hatırlattı
Tarih: 11.02.2012 - 19:16
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan’a sahiplenmediği rekorları hatırlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Faik Öztrak, Başbakan’a sahiplenmediği rekorları hatırlattı

-“Başbakan bugün grup konuşmasında pek çok rekordan bahsetti. Ancak iki rekorunu sahiplenmekten özellikle kaçındı ve kırdığı bu rekorları yetim bıraktı. 2011’de dış ticaret açığı 106 milyar dolar,  ithalat 241 milyar dolarla Cumhuriyet rekorunu kırdı”
 
İletişim Koordinatörlüğü ( Ankara ) - CHP Genel Başkan Yardımcısı  Faik Öztrak yazılı bir açıklama yaptı ve Başbakan’a sahiplenmediği rekorları hatırlatarak şunları söyledi;

“Başbakan bugün partisinin grup konuşmasında pek çok rekordan bahsetti. Ancak iki rekorunu sahiplenmekten özellikle kaçındı ve kırdığı bu rekorları yetim bıraktı. 2011’de dış ticaret açığı tüm Cumhuriyet tarihi rekorunu kırarak 106 milyar dolar oldu. Aynı şekilde 2011’de ithalat 241 milyar dolarla Cumhuriyet rekorunu kırdı.

Böylece 9 yıllık AKP iktidarında toplam dış ticaret açığı 503 milyar dolara ulaşırken, toplam ithalat 1,4 trilyon dolara ulaştı. Oysa AKP iktidara gelene kadar tüm Cumhuriyet tarihinde verilen toplam ithalat ve dış ticaret açığı sırasıyla 642 milyar dolar ve 247 milyar dolardı. Yani 9 yıllık AKP iktidarında verilen dış ticaret açığı ve yapılan ithalat 79 yılda verilen açığı ve ithalatı 2’ye katladı.

2011’de ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 56’ya indi. Bu, son 11 yılın en düşük oranı oldu.

Başbakan ve AKP iktidarına bu rekorlarını da hatırlatır, bu rekorlarını yetim bırakmamalarını ve sahiplenmelerini beklediğimizi ifade etmek isterim. Kamuoyunu saygıyla bilgilendiririm.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları