Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında erişim engeline bir video neden olmuş

SonDakika, Kanal şu an için Türkiye'den hala erişilebilir durumda ve henüz YouTube tarafından Türkiye'den görünmez kılınmadı. Erişim engeline itiraz süresi 2 hafta.
Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalı hakkında erişim engeli kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bugün (7 Ağustos) tarihli talebi üzerine, 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen erişim engelinin gerekçesi için “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç islenmesinin önlenmesi amacı” gösterildi. Erişim engeli getirilen yayının "Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: "Üzülüyoruz" / 22. Dönem Milletvekili Emin Şirin yorumluyor" başlıklı video olduğu öğrenildi. Erişim engeli karar tutanağında yer alan videonun 3 dakika 40. saniyesinde başlıyor. İlgili kısım, Altaylı'nın mektubunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a Cahit Sıtkı Tarancı'nın bir şiirini mektup olarak gönderdiği iddiasını içeriyor. Gazeteci Ertuğrul Özkök, Bahçeli'nin "Memleket isterim" adlı şiirini gönderdiğini öne sürmüştü. İlgili kısım hakkında yeni soruşturma açılma ihtimali bulunduğu iddia ediliyor.
"Cumhurbaşkanı’nı tehdit” iddiasıyla 22 Haziran'da tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalı hakkında erişim engeli kararı verildi. Söz konusu karar internet servis sağlayıcılarına iletildi. Altaylı'nın tutuklanmasına, YouTube kanalındaki programında sarf ettiği sözler gerekçe gösterimişti. Erişim engeline gerekçe olarak “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç islenmesinin önlenmesi amacı” gösterildi.
Kanal şu an için Türkiye'den hala erişilebilir durumda ve henüz YouTube tarafından Türkiye'den görünmez kılınmadı. Erişim engeline itiraz süresi 2 hafta.
Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, konuya ilişkin olarak sosyal medya paylaşımda kararın RTÜK talebiyle alındığının belli olmadığını açıklayarak, "YouTube'un da karara uyup, uymayacağı belli değil. Tek net olan kanala bir hukuki müdahale olduğu" dedi.
Ertuğrul Özkök: Fatih Altaylı’nın boş koltuğunda izlenme rekoru kimin, ilk 5 kimler?
Altaylı'nın Emin Şirin'in konuk olduğu videosu hakkında erişim engeli kararı
Fatih Altaylı'nın "Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: "Üzülüyoruz" / 22. Dönem Milletvekili Emin Şirin yorumluyor" başlıklı videosu hakkında 3 dakika 40. saniyesinden itibaren erişim engeli kararı verildi. Videonun ilgili kısmı Altaylı'nın Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mektubunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a Cahit Sıtkı Tarancı'nın bir şiirini mektup olarak gönderdiği iddiasını içeriyor. Videonun ilgili kısmı hakkında farklı bir soruşturma başlatılabileceği iddia ediliyor.
"Eğer Öcalan uydurmuyorsa, 'Sürecin mimarını saygıyla selamlıyorum' demiş"
Altaylı mektubunda şu ifadeleri kullanıyor:
"Okurlarımıza daha eğlenceli bir bilgi ileterek gireyim konuya. Ama söz ver, gülmek yok. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'a bir şiir göndermiş. Şaka yapmıyorum. Bahçeli, Öcalan'a Cahit Sıtkı Tarancı'nın bir şiirini göndermiş. Nasıl bilgi ama! Bir de not yazmış. Eğer Öcalan uydurmuyorsa, 'Sürecin mimarını saygıyla selamlıyorum' demiş. Bunu şu yüzden söylüyorum: İkisi arasında zannedilenden daha öte bir uyum, bir anlayış birliği var."
Gazeteci Ertuğrul Özkök, Bahçeli'nin Öcalan'a gönderdiği şiirin Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim” adlı şiiri olduğunu yazmıştı.
“Memleket isterim” adlı şiir ise şöyle:
“Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların, çiçeklerin diyarı olsun.
***
Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
***
Memleket isterim
Ne zengin-fakir, ne sen‑ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
***
Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikâyet ölümden olsun"
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları