loading
close
SON DAKİKALAR

Fatih Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Fatih Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci
Tarih: 12.02.2012 - 00:09
Kategori: Eğitim

Fatih Üniversitesi ‘Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni’ büyük bir katılımla gerçekleşti. Üniversite, 623 yüksek lisans öğrencisini mezun ederek yeni hayatlarına uğurladı.

Fatih Üniversitesi Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Gücin’in konuşması ile başladı. Prof. Gücin, “Üniversitemiz sürdürdüğü; bilim ve teknolojik gelişmeyi ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde kamunun ve toplumun yararına kullanılması yönündeki çalışmalarına devam etmektedir. Bilime katkı noktasında güzel bir gelecek inşa etme konusundaki inancını bu nedenle hiç kaybetmemiştir. Üniversitemiz, ülkemizin imarına, modernizasyonuna ve yönetimine katkıda bulunan birçok mezun yetiştirmiştir. Bugün ise uluslararası standartta, bilimin ışığıyla yetişen 623 yüksek lisans öğrencisini mezun edecek olmanın haklı gururunu yaşamaktadır” dedi. 

Mezunlar adına Ayhan Karakuş bir konuşma yaptı. Karakuş, “Fatih Üniversitesi’ni çoğu üniversiteden ayıran tarafı, diğer eğitim ve araştırma alanlarının yanı sıra sosyal bilimlere olan bakışıdır. Bir ülkenin gelişiminde Fen Bilimleri ne kadar önemliyse Sosyal Bilimler alanı da o denli önemlidir. Geleceğe yönelik hedefleri olan ve model niteliği taşıyan üniversitemizin lisansüstü mezunları olarak bu ayrıcalığı tüm hayatımız boyunca yaşayacağız” dedi.

Törende Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Karakuyu da bir konuşma yaptı. Konuşmasında mezunların çok zor bir şeyi başardıklarını ifade etti. Karakuyu, “Fatih Üniversitesi'nden almış olduğunuz bu kültürü en güzel biçimde devam ettireceğinize olan inancım tam. Buradan almış olduğunuz bilgileri yaşama uygulama sırası sizde. Ülkemiz sizlerle beraber daha ileriye gidecektir” dedi. 

Konuşmaların ardından yüksek lisans mezunlarına belgeleri verildi. Tören mezunların hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini arkadaşları, aileleri ve akademisyenlerle paylaşmaları ile sona erdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları