loading
close
SON DAKİKALAR

Fatih Üniversitesi’nden iki yenilik

Fatih Üniversitesi’nden iki yenilik
Tarih: 12.02.2012 - 21:31
Kategori: Eğitim

Fatih Üniversitesi eğitim kalitesini ve birikimini farklı alanlarda paylaşmak için Uzaktan Eğitim Merkezi FÜZEM'i kurdu.

Öğrenci ve üniversiteyi teknolojide buluşturarak eğitim vermeyi hedefleyen merkez bu yıl eğitime başlayacak. 2011-2012 eğitim yılında açılan İnşaat Mühendisliği ise ek kontenjanla alacağı öğrencileriyle eğitim yaşamına merhaba diyecek.

Bilgisayarve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, 'Uzaktan eğitim' kavramının hayatımızdaki önemini daha çok artırdı. İnternet üzerinden yapılan etkileşimli öğrenim faaliyeti olarak adlandırılan 'Uzaktan eğitim', öğrenci ile üniversiteyi farklı mekanlarda bir araya getirerek eğitim faaliyeti gerçekleştiriyor. Fatih Üniversitesi de eğitim camiasında edindiği yeriteknolojiplatformuna taşıyarak bu alanda eğitim vermeye başlıyor.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, 'Üniversite kurumu, dünyanın en etkili gücü olan bilginin üretildiği ve paylaşıldığı kurumlardır. Fatih Üniversitesi olarak gençlerimizin nitelikli, üretken bireyler olarak yetişmesini sağlamak gibi bir görevin sorumluluğunu taşıdığımızın bilincindeyiz. Sahip olduğumuz istek ve enerji ile ülkemize ve evrensel bilime katkıda bulunabilmenin çabası ve heyecanı içerisindeyiz. Uzaktan Eğitim Merkezi olarak coğrafi koşullar, zaman ve mekân darlığı gibi sebeplerle eğitim programlarımızdan yararlanamayanlar için alternatif eğitim programları sunuyoruz.' dedi.

Geleceği İnşa Edecekler

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tekalan, 2011-2012 eğitim yılında da İnşaat Mühendisliği bölümünün açıldığını ve ek kontenjanla öğrenci alacaklarını belirtti. Tekalan, "Belli bir düzeyin üzerinde eğitim almış nitelikli öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bundan dolayı, başta üniversite olmak üzere eğitimle ilgili tüm kuruluşlar, kendilerine düşen görevi harfiyen yerine getirmek zorundandırlar. İkinci olarak da ferdin kendisini her yönüyle yetiştirme azmi ve gayreti içinde olması büyük önem taşır. Bu bilincin verilmesi de yine eğitimcilerin işidir. Biz üniversite olarak kendimizi ne kadar çok geliştirirsek geleceğin mimarları olacak öğrencilerimizin de başarısı o kadar artacaktır." diye konuştu.

Uzaktan eğitim ve İnşaat Mühendisliği ile ilgili detaylı bilgiye www.fatih.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları