loading
close
SON DAKİKALAR

'Fatma Ana' çocukları için döner ustası oldu

'Fatma Ana' çocukları için döner ustası oldu
Tarih: 21.04.2016 - 11:00
Kategori: Kadın

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Fatma Toz, eşinin ölümünün ardından çocuklarını okutabilmek için mutfak personeli olarak işe başladığı lokantada zamanla döner ustası oldu.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Fatma Toz, çocuklarını okutabilmek için mutfak personeli olarak işe başladığı lokantada zamanla döner ustası oldu. Çalışkanlığı ile ilçe halkının takdirini toplayan ve kazancıyla çocuklarından birini üniversitede okutan Toz'un diğer çocuğu ise bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyor.

Eşi 1997 yılında vefat eden ve bir süre ailesinin desteğiyle ayakta durmaya çalışan Fatma Toz, çocukları büyüyüp masrafları artmaya başlayınca iş arayışına girdi. İlçedeki bir lokantada mutfak personeli olarak işe başlayan ve ilk başlarda bulaşıkları yıkayan, mutfak işlerine yardım eden Toz, kadın olmanın da avantajıyla kısa sürede aşçı yardımcısı oldu.

Çocuklarını okutabilmek için girdiği işte azimle çalışan ve çevresindekilerin takdirini toplayan Toz, yaklaşık 5 yıl önce başına geçtiği döner tezgahında eti terbiyelemeyi, şişe takmayı ve kesimini zamanla öğrendiği dönercilikte ustalaştı.
Toz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor günler geçirdiğini ancak çalışarak hem ev sahibi olduğunu hem de çocuklarını okutmayı başardığını söyledi.

Eşinin ölümünün ardından iki çocuğuyla kaldığını ve onların eğitiminin yarım kalmaması için iş arayışına girdiğini anlatan Toz, "Eşim yıllar önce vefat edince çocuklarımla bir başıma kaldım. Geldim burada iş buldum, patronum Murat Genç iş verdi bana. Çok yoksul bir aileydik. Bu işe başladım, 5 yıldır döner ustası olarak çalışıyorum. Bu iş sayesinde çocuklarımı okuttum, büyüttüm. Biri üniversiteyi bitirdi, diğeri de bu yıl başlayacak. Çalışıp ev aldım, ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştım." diye konuştu.

Fatma bize bir kadının nasıl ayakları üzerinde durabileceğini gösterdi"
İş arkadaşlarından İsmail Demirdöğen ise Fatma Toz'u ölen eşiyle ailece tanıdığını ve 3 bin nüfuslu bir ilçede azmiyle kadının çalışarak ayakta durabileceğini kendilerine gösterdiğini söyledi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları