loading
close
SON DAKİKALAR

Fatma Girik'in cenaze töreni 27 Ocak'ta yapılacak

Fatma Girik'in cenaze töreni 27 Ocak'ta yapılacak
Tarih: 26.01.2022 - 13:20
Kategori: Yaşam

Fatma Girik'in cenaze töreni İstanbul'da yaşanan kötü hava şartları nedeniyle ertelenmişti. Yapılan açıklamaya göre Fatma Girik için Cenaze töreni 27 Ocak 2022 Perşembe günü yapılacak.

Fatma Girik'in cenaze töreni İstanbul'da yaşanan kötü hava şartları nedeniyle ertelenmişti.

Oyuncu ve eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik için yapılacak cenaze törenini Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Fatma Girik için Cenaze töreni 27 Ocak 2022 Perşembe günü yapılacak.

Fatma Girik, için ilk olarak 27 Ocak 2022 Perşembe günü 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak. Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazı ile toprağa verilmek üzere Muğla'nın Bodrum ilçesine gönderilecek. Fatma Girik, eşi Memduh Ün'ün yanında toprağa verilecek.

 

Fatma Girik Hayatını Kaybetti

Ünlü oyuncu, siyasetçi Fatma Girik İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 24 Ocak 2022 Pazartesi 79 yaşında hayatını kaybetti.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı torba Mahallesi'nde yaşayan ve uzun süredir tedavi için İstanbul'a bulanan Türk sinemasının ünlü yıldızı 79 yaşındaki Fatma Girik bu sabah saatlerinde İstanbul'da aralıklarla tedavi gördüğü ve son olarak 10 gündür yattığı özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

Fatma Girik'in tedavi gördüğü hastaneden ölümüyle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, COVID-19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik’in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

Fatma Girik, için ilk olarak 25 Ocak 2022 Salı günü 10.00'da Şişli Belediyesi'nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak. Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazı ile toprağa verilmek üzere Muğla'nın Bodrum ilçesine gönderilecek. Fatma Girik, eşi Memduh Ün'ün yanında toprağa verilecek.

FATMA GİRİK KİMDİR?

12 Aralık 1942 İstanbul doğumlu Fatma Girik 79 yaşında 24 Ocak 2022 Pazartesi hayatını kaybetti. Girik 1957'de ilk baş rolünü 'Leke' projesiyle oynadı. Sonrasında birkaç projede daha yer aldı. Girik'in yıldızını parlatan yapım, 1960 yapımı Memduh Ün'ün yönettiği Ölüm Peşimizde projesi oldu. Girik'in hayatı, Memduh Ün ile tanışmasıyla değişti.

Oyunculuk kariyeri boyunda 180 üstü filmde rol alan Girik, ilerleyen zamanlarda siyaset işine atıldı ve Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Siyaset ve oyunculuğun yanı sıra Girik, bir dönem ekranlarda yerini alan Söz Fato'da isimli programı sundu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları