loading
close
SON DAKİKALAR

Fazıl Say ve Genç Yetenekler büyüledi

Fazıl Say ve Genç Yetenekler büyüledi
Tarih: 20.03.2019 - 11:50
Kategori: Kültür & Sanat

Fazıl Say, Sanat Kurulu’nda yer aldığı ÇEV Sanat Genç Yetenekler projesindeki Cemal Aliyev ve Elvin Ganiyev’le sahne aldı. TİM Show Center’ı dolduran davetliler üçlünün performansını ayakta alkışladı.

ÇEV Sanat Genç Yetenekler projesinin Sanat Kurulu’nda yer alan dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, proje kapsamında eğitimlerine devam eden keman sanatçısı Elvin Ganiyev ve viyolonsel sanatçısı Cemal Aliyev’le unutulmaz bir konser verdi.

TİM Show Center Maslak’ta düzenlenen konseri iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim de izledi.

Konser Fazıl Say’ın solo Beethoven yorumuyla başladı. Ardından Fazıl Say; çello ve piyano için bestelediği “Dört Şehir” eserini Cemal Aliyev’le birlikte seslendirdi. Daha sonra Fazıl Say ve Elvin Ganiyev, Frank’ın “La Majör Keman Sonatı”nı yorumladı. Programdaki son eser Fazıl Say’ın “Space Jump” oldu. Gecenin sürprizi ise Fazıl Say’ın piyano, çello ve keman için yeniden düzenlediği İzmir Marşı yorumuydu. Seyirciler üçlünün performansını ayakta alkışladı.

ÇEV Sanat Kurucu Başkanı Berrin Yoleri, “Çok mutluyum. Çünkü 10 yıl önce çıktığımız yolda emeklerimizin karşılığını almaya devam ediyoruz. Projeye büyük katkı sağlayan Sanat Kurulu üyemiz, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’la, Genç Yetenekler projesinin desteğiyle eğitimlerini dünyanın en iyi hocaları ve okullarında devam ettiren Elvin ve Cemal’i aynı sahnede görmek benim için büyük gurur. Genç Yetenekler projesi Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak, en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biridir. Bugüne kadar destek olanlara ve bundan sonra destek olacak herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Elvin Ganiyev

2. Berliner Uluslararası Müzik Festivalinde altın madalya. Papa 16. Benedict ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından sanatçı onur nişanı aldı. Prof. Zakhar Bron’un öğrencisi. 1997 yılında doğdu. 2012 yılında 5. Mokoc Uluslararası David Oistrakh keman yarışmasında 3.'lük ödülünü ve 2016 yılında 8. Novosibirsk Rusya Uluslararası Genç Keman Yarışması’nda 1.'lik ödülünü kazandı. Berlin Filarmoni ve Carnegie Hall gibi salonlarda konserler verdi. Maxim Vengerov, Vadim Repin ve Vladimir Spivakov gibi sanatçılarla beraber konserler verdi. Eğitimine Zürih’e Kalaidos Üniversitesi ve Madrid’de Escuela Superior de Musica Reina, Sofya’da Prof. Dr. Zakhar Bron’un öğrencisi olarak devam ediyor.

Cemal Aliyev

İngiltere Bromsgrove Uluslararası Viyolonsel Yarışması Birincisi, Aeolus International WindCompetition Birincisi, Grand Prize Virtuoso Salzburg Birincisi. 1993 yılında doğdu. 2002 Yılında Trakya Uluslararası Müzik Yarışmasında 3.’lük ödülünü kazandı. 2004 yılında Hırvatistan’da düzenlenen Antonio Janigro uluslararası çello yarışmasında 1. oldu. 2008 Yılında İngiltere, Londra Yehudi Menuhin School’a tam burs ile başladı. 2012 yılında İngiltere’de BBC Radio 3 kanalında, BBC Konser Orkestrası eşliğinde canlı konser verdi. 2015 Yılında İngiltere’de düzenlenen Bromsgrove International Music Competition uluslararası viyolonsel yarışmasında 1.’lik kazandı ve aynı yıl, Eskişehir senfoni orkestrası ve Gürer Aykal ile Tchaikovsky Rococo varyasyonlarını seslendirdi.

2016 Yılında Champs Hill Records plak şirketi ve Pianist Anna Fedorova ile ilk CD’si “Russian Masters”ı kayıt etti. 2017 Yılında Londra’daki dünyaca ünlü, 6.000 kişilik Royal Albert Hall’da John Williams’ın 80. doğum gününü kutlandığı, BBC Radyo ve Televizyonu’nun canlı yayınladığı konserde BBC Konser Orkestrası eşliğinde performans verdi. 2018 Yılında Çev Sanata kabul edildi ve önümüzdeki sezon Fazıl Say ile İstanbul’da sahneye çıkacak. Royal College of Music London’da halen eğitimine devam ediyor.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları