loading
close
SON DAKİKALAR

Fazıl Say'a 1,5 yıl hapis isteniyor

Fazıl Say'a 1,5 yıl hapis isteniyor
Tarih: 01.06.2012 - 20:26
Kategori: Sağlık, Yaşam

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say hakkında 'dini değerleri aşağılamak' gerekçesiyle açılan davanın iddianamesi kabul edildi...

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fazıl Say'ın sosyal paylaşım sitesi twitter'de yazdığı bazı yazılarda, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama'' suçunu işlediği iddiasıyla açtığı davanın iddianamesi kabul edildi.

Cumhuriyet Savcısı Erhan Gülcan tarafından hazırlanan iddianamede, Fazıl Say'ın suça konu tweetlerine yer verildiği öğrenildi. İddianamede, Say hakkında, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Hakim karşısına çıkacak

Say'ın Twitter hesabına dileyen herkesin hiçbir kısıtlama olmadan girmesi nedeniyle de aleniyet unsurunun gerçekleştiği öne sürülen iddianamede, Sosyal paylaşım sitelerinin kişilerin düşüncelerini kitlelerle paylaşmasında çok önemli yere sahip olduğu kaydedilmişti. İddianamede, yazı içeriklerine değişik kesimlerden çok sayıda kişi ve sivil toplum örgütleri tarafından günlerce gösterilen tepki ve tartışmalar da göz önüne alındığında şüphelinin şikayet konusu yazılarının kamusal barışı bozmaya elverişli olduğu anlatmıştı. Fazıl Say'ın TCK'nin 216/3. , 218/1.maddeleri uyarınca "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1.5 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Suçlamaları kabul etmemişti

Fazıl Say 15 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erhan Gülcan’a verdiği ifadesinde ise Twitter hesabında yazıları kendisinin yazdığını ancak bu yazıların büyük kısmının alıntı olduğunu öne sürerek suçlamayı kabul etmemişti.

Yeni bir dönem mi başlıyor?

Fazıl Say hakkında, açılan dava sosyal paylaşım siteleri açısından yeni bir dönem başlatabilir. Savcı Twitter üzerinden atılan mesajların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini iddia etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları