loading
close
SON DAKİKALAR

Fazıl Say'dan açıklama

Fazıl Say'dan açıklama
Tarih: 02.06.2012 - 13:34
Kategori: Sağlık, Yaşam

Fazıl Say, 1,5 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianamenin mahkemece kabul edilmesinin ardından ilk kez NY Times Gazetesi'ne konuştu...

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, hakkında Twitter mesajları nedeniyle “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçlamasıyla dava açılmasının ardından ilk kez konuştu.

New York Times'a konser için bulunduğu Slovenya'dan mesaj gönderen Fazıl Say, Şebnem Arsu ve Daniel J. Wakin imzalı haberde kendisinin sadece, hakkında dava açılmasına neden olan tweet'i paylaşan 165 kişiden biri olduğunu söyledi.

"Sadece yapılan kinayeyi komik buldum ve retweet (yeniden tweet olarak atmak) ettim" diyen Say, "Bunun bir dava konusu olması inanılmaz" dedi.

Say, "Evrensel insan hakları ve kanunlarla çelişen bu dava, sadece kendi içinde değerlendirildiğinde değil aynı zamanda Türkiye'nin imajı açısından da üzücü" dedi.

Say, 15 Mayıs’ta verdiği ifadede de Twitter hesabındaki yazıları kendisinin yazdığını ancak büyük kısmının alıntı olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamayı reddetmişti.

“Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 9 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istenen Say, 18 Ekim’de hâkim karşısına çıkacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları