loading
close
SON DAKİKALAR

Fazıl Say'ın Munzur için verdiği konseri binlerce kişi izledi

Fazıl Say'ın Munzur için verdiği konseri binlerce kişi izledi
Tarih: 28.05.2022 - 22:45
Kategori: Kültür & Sanat

Fazıl Say, Tuncelinin Ovacık ilçesinde Munzur'da binlerce kişinin izlediği “Munzur Temiz ve Özgür Aksın" doğayı koruma ve farkındalık yaratma konseri verdi. Fazıl Say; "Türkiye’de ne çok doğa harikası var. Hep beraber sahip çıkacağız. Ovacık’tan sevgiler." dedi.

Fazıl Say'dan doğa katliamlarına karşı farkındalık yaratmak için 28 Mayıs 2022 Cumartesi Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Serenad Bağcan ile “Munzur Temiz ve Özgür Aksın" konseri verdi.

Fazıl Say konser sonrası teşekkür mesajı yayınladı;

"Teşekkürler Munzur.
Yer gök insan.
Hayatımızın özel anlarından biriydi.
20-30 bin kişilik konser.
Teşekkürler hepinize.
Tüm emeği geçenlere teşekkürler.
İlk Fotoğrafları paylaşıyorum.
#fazılsay
@serenadbagcan
#ovacıktunceli #munzur"

Ovacık’a Munzur kenarından giden 60 kilometrelik vadi yolu, aynı zamanda milli park, uçurumlar, çok güzeldi, çok etkileyiciydi. Türkiye’de ne çok doğa harikası var. Hep beraber sahip çıkacağız. Ovacık’tan sevgiler.

Fazıl Say dün yaptığı duruda konser ile ilgili bilgi vermişti;

"Yarın Ovacık Tunceli’deyiz. Munzur nehri. Bu bir doğayı koruma ve farkındalık yaratma konseridir. Konsere geleceklerden ricam; doğayı konser günü de en iyi şekilde koruyalım. Biri Türkçe biri Zazaca 2 Dersim türküsünü de çalıştık. Kendi uyarlamam ile, umarım beğenirsiniz.

Programda solo olarak çalacağım klasik besteciler ve kendi eserlerim, Serenad Bağcan ile seslendireceğimiz şarkılarım,şu şairler; Nazım Hikmet,Metin Altıok, Hayyam, Cemal Süreya, Can Yücel, Turgut Uyar, Aziz Nesin,Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Muhyiddin Abdal. Ve 2 Dersim türküsü."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları