loading
close
SON DAKİKALAR

Fazla 'bağış' göz çıkardı!

Fazla 'bağış' göz çıkardı!
Tarih: 17.10.2011 - 18:15
Kategori: Eğitim

İhtiyacı olmamasına karşın büyük kentlerdeki okulların bağış topladığı belirlendi. Araştırmalar özellikle velilerin şikâyetlerinin yoğun olarak geldiği İstanbul, Ankara ve İzmir'deki okullarda yoğunlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in talimatıyla okul müdürleri hakkında başlatılan “bağış incelemesi”nde, genellikle büyük kentlerde ihtiyacı olmayan okulların bağış topladığı belirlendi. İnceleme kapsamında bazı okullarda kayıt edilmemesi gereken öğrencilerin kaydının yapılması karşılığında velilerden bağış adıyla para talep edildiği de ortaya çıktı.

Her eğitim-öğretim yılı öncesinde kayıt parası ve bağış adı altında velilerden para alınmasına ilişkin olarak Bakan Dinçer’in bağış topladığı tespit edilen okul müdürleri hakkında soruşturma açılması talimatı üzerine başlatılan inceleme sürüyor.

İnceleme kapsamında kayıt döneminde bütün okulların ve okul aile birliklerinin banka hesapları mercek altına alınırken velilerin bu konuda yaptığı başvurular da değerlendiriliyor.

Edinilen bilgiye göre, okul aile birliğinin kayıt döneminde topladığı bağışlar da soruşturma kapsamında değerlendiriliyor. Okul aile birliğine ait banka hesaplarına kayıt döneminde veya kayıt döneminin hemen sonrasında yatırılan tutarın ne olduğu, bunun ne kadarının bağış olduğu, bu tutarın gönüllü alınıp alınmadığı gibi soruların yanıtlanması için velilerin de görüşüne başvurulacak.

İhtiyaç çok, bağış yok

İncelemede; Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu’da yer alan okulların çoğunda bağış bile toplanmadığı belirlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları