loading
close
SON DAKİKALAR

FED, faiz oranını düşürdü

FED, faiz oranını düşürdü
Tarih: 01.08.2019 - 09:40
Kategori: Dünya

ABD Merkez Bankası (FED) iki gün süren toplantıların ardından 2008’deki mali krizden bu yana ilk kez faizleri düşürmeye karar verdi.

FED Başkanı Jerome Powell toplantı öncesinde sağlam ekonomik verilere rağmen olası bir gerileme öncesinde temkinli davranmak gerektiğini savunacağını belirtmişti.

Merkez Bankası yetkilileri son haftalarda mevcut ekonomik tabloda faiz indirimini, küresel büyümenin yavaşlaması riskine karşı alınan bir önlem, durgun enflasyonu canlandırmak, iş ve hisse senedi piyasasını teşvik etmek amacıyla atılan bir adım olarak savunuyor.

FED Başkanı Jerome Powell Merkez Bankası'nın Haziran ayındaki toplantısında faiz düşürme yönünde ipuçları vermiş, ancak toplantı sonunda Amerikan ekonomisinin sağlam olduğunu belirterek faiz düşürme kararını bir sonraki toplantıda ele alacaklarını belirtmişti.

Uzmanlar FED’in önümüzdeki yıl boyunca üç kez daha faiz oranını düşüreceğini tahmin ediyor. Ancak faiz düşürme kararı kadar kurulun faiz oranlarını nasıl düşüreceği de yine tartışılan konular arasında bulunuyor. Kurula yakın kaynaklara göre seçenekler gelecek yılın ortalarına kadar uzanacak çeyrek puanlık birkaç faiz indirimi ya da daha kısıtlı bir faiz indirimi olarak değişiyor.

Temkinli hareket etmeyi amaçlayan FED'in amacı, yavaşlayan küresel ekonomi karşısında Amerikan ekonomisini korumak için erken önlem almak olarak görülüyor.

Kaynak : Amerika'nın Sesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları