loading
close
SON DAKİKALAR

Fehim Işık: AKP'nin karşısındaki en güçlü rakip kimse öncelikle tercih edilmeli

Fehim Işık: AKP'nin karşısındaki en güçlü rakip kimse öncelikle tercih edilmeli
Tarih: 17.03.2019 - 10:24
Kategori: Gündem

Gazeteci-yazar Fehim Işık, "Doğru olan, yerelde AKP'nin karşısındaki en güçlü rakip öncelikle tercih edilmeli. Bu aklı seçime katılan tüm partiler ve bağımsızlar yaşama geçirebilseydi iyi olurdu ne yazık ki Yavaş-Akşener türü ırkçılık buna engel. Yine de doğru olanı yapmak gerekir" dedi....

Fehim Işık, 31 Mart seçimlerinde AKP'nin karşısında en güçlü rakip kimse ona oy verilmesi gerektiğini kaydederek, "Dönemin hesabı budur" dedi.

Fehim Işık'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Sabah günaydınını seçimle yapmak o kadar hoş olmayabilir. Hoş görmeyen kusura bakmasın. Tarık Ziya Ekinci'nin tespitlerine katılıyorum. Durum şu: Seçimlerde alternatif var. HDP'nin seçime girdiği yerlerde oylar elbette HDP'ye verilmeli. İktidar olan halihazırda AKP. Kimse CHP şu bu suçsuzdur demiyor. Elbet tarihsel suçu itibariyle CHP daha da suçlu ve bugün yaşanan Türkçü Turancı ve dinci tabloda CHP'nin Tekçi Kemalist Cumhuriyet zihniyetinin payı var. Kimse bunun aksini iddia etmiyor. Bu gerçekliğe rağmen burnu öncelikle sürtülmesi gereken AKP ise hesabınızı kitabınızı ona göre yapacaksınız. Ama bir şey net; AKP'ye kesinlikle oy verilmemeli. Ötesi kim size uygunsa ona oy vermek gerekir. Doğru olan, yerelde AKP'nin karşısındaki en güçlü rakip öncelikle tercih edilmeli. Bu aklı seçime katılan tüm partiler ve bağımsızlar yaşama geçirebilseydi iyi olurdu ne yazık ki Yavaş-Akşener türü ırkçılık buna engel. Yine de doğru olanı yapmak gerekir. Dönemin hesabı budur."

Siyasetçi ve yazar Tarık Ziya Ekinci, seçimlerde HDP'nin batıda 'Millet İttifakı' adaylarını destekleme kararına ilişkin, 'Ben şahsen gidip CHP’ye oy vermeyi kendim için zül telakki ediyorum. Ama gidip vereceğim. Başka yapacağım bir şey yok' demişti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları