loading
close
SON DAKİKALAR

Felaketten bile rant yarattılar

Felaketten bile rant yarattılar
Tarih: 27.11.2021 - 10:19
Kategori: Gündem

Kastamonu’da ağustos ayındaki sel felaketinde zarar gören yollar ile Çatalzeytin Köprüsü, eski AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı İsmail Keleş’in şirketine yaptırıldı. Karayolları, AKP’li Keleş’in şirketine 110 milyon TL ödedi.

Yurttaşlar her geçen gün daha da yoksullaşırken iktidar, yandaşlarına milyonlarca liralık ihaleler dağıtmaya devam ediyor. Her felaketi fırsata çeviren iktidarın, geçen ağustos ayındaki sel felaketinde zarar gören Kastamonu’daki yollar ile Çatalzeytin Köprüsü’nü eski AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı İsmail Keleş’in şirketine yenilettirdiği ortaya çıktı.

SARIOSMANOĞLU İNŞAAT

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, 23 Eylül’de “Devrekâni-Çatalzeytin Yolu İle Bozkurt Yolu Sel Hasarları Yapım İşi ve Çatalzeytin Köprüsü Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihale tam 110 milyon 275 bin TL’ye Sarıosmanoğlu İnşaat’a verildi.

Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre de Sarıosmanoğlu İnşaat Şirketi’nin en büyük ortağı İsmail Keleş. Aynı zamanda AKP’nin eski Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve il genel meclisi üyesi de olan İsmail Keleş, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Trabzon'da AKP’li yöneticilerle birlikte sokakları gezerek Erdoğan için oy istemişti.

YAZLIK SARAYA YOL

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Aldığı ihalelerle büyüyen Sarıosmanoğlu İnşaat’a, kamudan 2017 ile 2021 yıllarını kapsayan son beş yılda 826 milyon TL değerinde tam 10 ayrı ihale verildi. Şirket, bu 10 ihalenin yedisini tek başına, üçünü ise iş ortaklığı kurarak aldı.

Şirket, Marmaris Okluk Koyu’na inşa edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazlık sarayının da yollarını yapmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılında Okluk Koyu yol yapımı ihalesini 32 milyon TL’ye alan Sarıosmanoğlu İnşaat, 16 kilometre yol yaptı ve yol inşaatı için bir de Ula ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi’nde 16 bin 272 metrekarelik “ormanlık alanda” asfalt tesisi kurdu.

AÇILIŞINI BAKAN YAPTI

Ağustos ayındaki sel felaketinde zarar gören ve AKP’li Keleş’in şirketine yaptırılan Çatalzeytin Köprüsü’nün açılışını 28 Ekim’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapmıştı. Açılışta konuşan Karaismailoğlu, “Yıkılan 68 metrelik Çatalzeytin Köprüsü'nün yerine yeniden projelendirilen ve 90 metre uzunluğundaki köprüyü 52 gün gibi rekor bir sürede tamamladık” demişti.

Bakan Karaismailoğlu, proje kapsamında ayrıca 25 kilometrelik Bozkurt-Çatalzeytin-Devrekani ayrımı yolu ile 6 kilometrelik Çatalzeytin-Devrekani yolunun inşa edileceğini belirtmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları