loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe 3-1 BB Erzurumspor

Fenerbahçe 3-1 BB Erzurumspor
Tarih: 03.05.2021 - 23:47
Kategori: Spor

Süper Lig'in 39. haftasında Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda BB Erzurumspor'u konuk etti. Maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı.

Süper Lig'in 39. haftasında Fenerbahçe, BB Erzurumspor'u kendi sahasında 3-1 yendi

Fenerbahçe'nin gollerini 6' Jose Sosa (P), 12' Enner Valencia ve 14' Dimitris Pelkas kaydetti. BB Erzurumspor'un golünü 81. dakikada Özgür Sert attı.

Düşme hattında yer BB Erzurumspor ataklarından sonuç çıkmayınca Fenerbahçe rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle yendi. 3-1.

Fenerbahçe son 5 haftada dördüncü galibiyetini aldı. Üst üste ikinci yenilgisini alan Yılmaz Vural'ın takımı düşme hattında yer alıyor.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 39. haftasında konuk ettiği Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u 3-1 mağlup etti ve puanını 76’ya yükseltti.

Fenerbahçe Süper Lig’in 40. haftasında 8 Mayıs Cumartesi günü MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak.

Maçtan dakikalar:

Müsabakanın ilk dakikasında Mert Hakan Yandaş'ın savunma arkasına pasına hareketlenen Valencia'nın kaleciyle karşı karşıya durumda aşırtma vuruşunda Szumski son anda topa müdahale etti. Atağın devamında Erzurumspor savunması topu uzaklaştırdı.

Fenerbahçe 5. dakikada penaltı kazandı. Müsabakanın ilk dakikasında ceza sahası içinde yaşanan karambolde Valencia'nın vuruşunda top savunmada Gökhan Kardeş'in eline çarptı. Hakem Mete Kalkavan, VAR'ın da uyarısıyla pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi.

6. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Sosa, topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

12. dakikada İrfan Can Kahveci'nin ara pasıyla savunma arkasında kaleciyle karşı karşıya kalan Valencia'nın kaleciden sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta top filelere gitti: 2-0.

14. dakikada İrfan Can Kahveci'nin pasıyla sağda topla buluşan Valencia, ceza sahası içine girdikten sonra topu penaltı noktası civarında bulunan Pelkas'a çıkardı. Yunan oyuncunun gelişine vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-0.

81. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor atağında ceza sahası içinde oluşan karambolde Obertan topu müsait durumdaki Özgür Sert'e çıkardı. Özgür'ün gelişine şutunda top filelerle buluştu: 3-1.

82. dakikada Butko'nun sağdan etkili ortasına penaltı noktasında iyi yükselen Oltan Karakullukçu'nun kafa vuruşunda top direk dibinden auta gitti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 3-1 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle tamamlandı.

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy

Fenerbahçe: Harun Tekin, Ozan Tufan, Tisserand, Szalai, Caner Erkin (Dk. 62 Novak), Sosa, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş (Dk. 70 Samatta), Mesut Özil (Dk. 71 Samuel-Osayi), Pelkas (Dk. 88 Gustavo), Valencia

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Szumski, Mehmet Murat Uçar, Gökhan Kardeş, Hasan Hatipoğlu, Schwechlen, Boumal, Omolo (Dk. 46 Özgür Sert), Novikovas (Dk. 46 Rashani), Obertan, Cenk Ahmet Kılıç (Dk. 61 Butko), Ozan Karakullukçu

Goller: Dk. 6 Sosa (Penaltıdan), Dk. 12 Valencia, Dk. 14 Pelkas (Fenerbahçe), Dk. 81 Özgür Sert (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Sarı kartlar: Dk. 5 Gökhan Kardeş, Dk. 50 Rashani, Dk. 79 Mehmet Murat Uçar (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

Emre Belözoğlu, BB Erzurumspor galibiyetini değerlendirdi

Emre Belözoğlu, 3-1'lik galibiyetle tamamlanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu.

Maçla ilgili Emre Belözoğlu, “Öncelikle kazandığımız için mutluyuz. Bulunduğum konum ve görev itibarıyla oyunun neresini iyi yaptık neresini kötü yaptık, nerede iyi oynadık nerede kötü oynadık bunlara sizle yaptığım röportajlarda değinmeye çalışıyorum kendi bilgimce. Bugün oyun başlangıcı, takımın iştahı, her türlü psikolojik ortama rağmen, pandemiye rağmen tek kelimeyle mükemmel diyebilirim. Hemen hemen herkes aynı düşüncededir. Fakat baktığınızda rakipler farklı kazanıyor, onların bile gol beklentisi 2.80, 2.90’larda bugün bizim gol beklentimiz net bir şekilde 5’e yakın, 4.90’larda. 25 şut var. Gol dışında 15 net pozisyon var. 50 kere ceza sahasına girmişiz. Erzurumspor saygı duyduğumuz bir ekip. Onlar da Yılmaz hocayla beraber bir çıkış yakaladılar, bir şeyler yapmaya çalışan bir takım ama biz 50 kere giriyorsak Erzurumspor bizim ceza sahamıza 25 kere girmeyecek. Bu gerçek. Benim futbola bakışımda bu böyle. Bunları değerlendiriyoruz. Bir oyun oynamak, gerçekten onu inşa etmek kolay değil. Oyunu inşa ederken kazanmak da çok değerli. Bunu yaptıkları için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün herkes elinden geldiğince mücadele ediyor. Doğruları yanlışları açık bir şekilde kendi içimizde kalan kısmıyla paylaşacağız. Sizle konuşmamız gereken kısmı da sizle paylaşacağız. Ben olabildiğince herkese transparan olmaya çalışıyorum. Bugünkü oyun skorla birleştiğinde özellikle ilk yarıda çok memnun edici. İkinci yarıda yine çok net pozisyonlar var ama rakibe 15 net pozisyona girmemize rağmen 4 çok net pozisyon verdik. Bunlar bizim adımıza olumsuz görüntülerdi. Kazanmak güzel, yolumuza devam edeceğiz. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz ben ve arkadaşlarım. 16-17 Mayıs’a kadar bu iş sonuna kadar inşallah devam edecek. Sonu da inanıyorum iyi olacak.” değerlendirmesini yaptı.

Takımın ilk yarıda farklı ikinci yarıda farklı bir görüntü sergilemesi yönündeki soruyu Belözoğlu, “Açıkçası bugün daha net bir oyun vardı. İlk yarıda en fazla pas yaptığımız maç. İkinci yarıda oyunu domine etmeye çalıştılar. Tabii oyunun anlayışının oyuncu tercihleriyle beraber birleşimiyle... Oyuncu tercihlerinden sonra kendi başka bir oyuna geçiyor bu oyun. Onun tamamlamasını yapmam gerekiyor. Benim de burada kendime bir eleştirim olsun. Onun tamamlamasını yapabileceğimi düşünüyorum. Önümüzde 3 önemli maç var. Hem oyunu inşa etme hem de oyunu kazanma… En azından futbolun içinden gelmiş herkes beni anlayacaktır. Kolay değil. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İç sahada üst üste 4. maçı kazandık. Enerji, onların isteği ve arzusu için hepsine çok teşekkür ediyorum.” diye cevapladı.

 

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları