loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe 3-1 Trabzonspor

Fenerbahçe 3-1 Trabzonspor
Tarih: 18.05.2023 - 22:49
Kategori: Spor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor'u sahasında 3-1 yenerek Galatasaray ile arasındaki puan farkını 5'e indirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor'u 3-1 kendi sahasında yenen Fenerbahçe, ligde şampiyonluk iddiasını sürdürüyor.

Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Ligin 34. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, 11. dakikada Michy Batshuayi'nin golüyle öne geçti. Golden sonra oyun orta saha mücadelesi ağırlıklı geçerken soyunma odasına 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi. İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe, üst üste özellikle yan toplardan gol pozisyonlarına girdi. Maçın 58. dakikasında Luan Peres'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Ataklarını sürdüren Fenerbahçe, 71. dakikada Enner Valencia ile üçüncü golü buldu.

FENERBAHÇE - TRABZONSPOR MAÇI 11'LERİ

Fenerbahçe: İrfan Can, Ferdi, Samet, Szalai, Peres, Arao, Arda, Miha Zajc, Diego Rossi, Michy Batshuayi, Enner Valencia.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Larsen, Hüseyin Türkmen, Bartra, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Siopis, Marek Hamsik, Edin Visca, Umut Bozok, Abdülkadir Ömür.

STAT: Ülker

HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Süleyman Özay

FENERBAHÇE: İrfan, Ferdi, Samet, Szalai, Peres, Arda, Arao (Dk.83 Crespo), Zajc (Dk.73 İsmail Yüksek), Rossi (Dk.90+5 Mert Hakan), Valencia (Dk.72 King), Batshuayi (Dk.83 Emre Mor)

TRABZONSPOR: Uğurcan, Bartra, Hüseyin Türkmen, Eren Elmalı, Doğucan (Dk.62 Gbamin), Larsen, Siopis, Hamsik (Dk.62 Bardhi), Visca (Dk.73 Arif Boşluk), Abdülkadir (Dk.62 Maxi Gomez), Umut (Dk.62 Trezequet)

GOLLER: Dk.11 Batshuayi, Dk.58 Luan Peres, Dk.71 Valencia (Fenerbahçe) - Dk.80 Trezequet (pen.) (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Eren Elmalı, Hüseyin Türkmen (Trabzonspor)

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge, Trabzonspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu

Jorge Jesus, Trabzonspor’u 3-1 yendiğimiz maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Bugünkü iyi oyuna dikkat çeken Portekizli teknik adam, “Bugün galip gelmek önemliydi. Maçtan önce de belirtmiştim. Kuvvetli bir takıma karşı oynayacağız. Bu ligin en güçlü takımlarından bir tanesi ve aynı zamanda son şampiyon. Takımım iyi bir maç çıkarttı. Özellikle ilk 30 dakikada çok güçlü, çok kaliteli bir oyun sergiledik. Teknik anlamda çok kaliteli goller attık özellikle üçüncü gole baktığınız zaman takımın teknik kalitesini görüyorsunuz. Bugün hedefimiz galip gelmekti ve bunu kaliteli oynayarak, başardık. Şimdi yapmamız gereken çarşamba günü Sivasspor ile oynayacağımız kupa maçına hazırlanmak. Çünkü bu maç bizi finale taşıyabilir. Bizim hedeflerimizden biri kupa. O yüzden bu sezonki en önemli maçlarımızdan biri olacak.” dedi.
 
Her iki kulvarda da inançlarını sürdürdüklerini belirten Jorge Jesus, “O maçta (Giresunspor) istediğimiz sonucu alamadık. Bu bizi üzdü ama moralimizi düşük tutmadık. İnanmaya devam ettik. Bugünkü seviyede oynadığımız gibi oynadığımız müddetçe toparlanabileceğimizi biliyorduk. Psikolojik ve duygusal olarak güçlü olmak zorundasınız. Hafta boyunca da özgüvenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Maçtan önce de belirtmiş olduğum gibi matematiksel olarak imkânımız olduğu müddetçe biz elimizden gelenin en iyisini her zaman yapacağız. Ligin bitmesine üç maç kaldı. Daha önce Fenerbahçe bu kadar az süre kala iki kupada şansını ne zaman sürdürdü bilmiyorum ama benim için önemli olan hala iki yarışın da içinde olmamız. Şuanda hiçbir şey kazanmadık ama kazanabiliriz. Biz inanmaya sonuna kadar inanmaya devam ediyoruz, gideceğiz finale çıkarsak da bizim için belirleyici maçlardan biri olacak. O yüzden elimizden geleni yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları