loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe basketbol takımının yeni koçu Aleksandar Djordjevic oldu

Fenerbahçe basketbol takımının yeni koçu Aleksandar Djordjevic oldu
Tarih: 31.07.2021 - 16:14
Kategori: Spor

Fenerbahçe Beko erkek basketbol takımı, başantrenörlük görevi için Sırp çalıştırıcı Aleksandar Djordjevic ile anlaştı.

Fenerbahçe Beko erkek basketbol takımımım başına Sırp çalıştırıcı Aleksandar Djordjevic getirildi Djordjevic ile üç yıllık anlaşma imzalandı.

Aleksandar Djordjevic kimdir?
26 Ağustos 1967 tarihinde Belgrad’da dünyaya gelen Djordjevic, Partizan, Olimpia Milano, Fortitudo Bologna, Barcelona, Real Madrid ve Scavolini Pesaro gibi takımlarda forma giydi. Djordjevic, NBA’de de Portland Trail Blazers tecrübesi yaşadı. Oyunculuk kariyerinde bir EuroLeague ve üç Koraç Kupası şampiyonlukları yaşayan Djordjevic, ülkesinin milli takımıyla da bir kez Dünya ve üç kez de Avrupa şampiyonluğu gördü. Sırp çalıştırıcı, 1996 Olimpiyatlarında ise gümüş madalyaya erişti. 
Antrenörlük kariyerine 2007 yılında Olimpia Milano’da başlayan Sırp çalıştırıcı, 2011-12 yıllarında Benetton Treviso, 2015-16 sezonunda Panathinaikos, 2016-18 sezonlarında Bayern Münih, 2019-21 sezonlarında ise Virtus Bologna’yı çalıştırdı. Başarılı antrenör, 2013-19 yılları arasında da Sırbistan Milli Takımı’na baş antrenör olarak hizmet etti.
Virtus Bologna’da üç sezon çalışan Aleksandar Djordjevic, ilk sezonunda FIBA Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak önemli bir başarıya imza attı. 2019-20 sezonunda EuroCup’ta çeyrek finale kalan Djordjevic’in takımı Bologna, sezonun Covid-19 pandemisiyle yarıda kalması nedeniyle turnuvaya devam edemedi. 2020-21 sezonunda ise EuroCup’ta çok önemli bir seri yakalayan ve yarı finale gelene dek maç kaybetmeyen Virtus Bologna (18-0), bu turda karşılaştığı UNICS Kazan’a 1-2 ile elenerek EuroCup sezonunu noktaladı. 

Fenerbahçe'den yeni koç Djordjevic'le ilgili yapılan açıklamada, "Avrupa basketbol tarihinin en iyi oyun kurucularından biri olarak tanınan Djordjevic, oyunculuk kariyerindeki en özel başarılardan biri olan EuroLeague şampiyonluğunu 1992 yılında Partizan formasıyla, kendisinin bitime saniyeler kala attığı üçlükle İstanbul’da kulübümüze ve Aleksandar Djordjevic’e hayırlı olmasını diliyor, antrenörümüzün sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları