loading
close
SON DAKİKALAR

'Fenerbahçe bunları unutmayacak'

'Fenerbahçe bunları unutmayacak'
Tarih: 11.02.2012 - 19:08
Kategori: Spor

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan Vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe camiasının sistematik bir linç kampanyası ile karşı karşıya olduğunu söyledi

Fenerbahçe'nin son yıllardaki gelişiminden rahatsız olan çevrelerin haksız suçlamalarına maruz kaldıklarını ifade eden Nihat Özdemir, "2011 yılının ikinci yarısından itibaren yaşanmaya başlayan malum süreç, Türk futbolunu son derece olumsuz etkilemiş olup, gün geçtikçe daha da büyüyen bir kaosun içine sürüklemiştir.

Kulübümüzün bu süreçte maruz kaldığı haksız suçlamalar  ve saldırılar ise camiamızı derinden yaralamıştır. Özellikle son yıllardaki büyük gelişimimiz ve atılımlarımızdan rahatsız olan bir takım çevrelerin,  bu çıkışımızı engelleyebilmek adınafutbol sisteminin kaosa girmesini dahi göze alarak yazdıkları senaryonun uygulanması, Türk sporunu büyük bir çıkmaza sokmuştur" dedi.

"Fenerbahçe Bu Yapılanları Unutmayacaktır"

Özellikle medyada Fenerbahçe'ye karşı yapılanların unutulmayacağını da belirten Özdemir, "Yaklaşık 7 aydır devam eden bu süreçte, ilgili ilgisiz, bilen bilmeyen herkes Fenerbahçe’yi konuşmuş, medyanın muhtelif isimleri ağızlarından köpükler saçarak, kulübümüze karşı sistematik bir linç kampanyası yürütmüştür.

Sabahtan akşama kadar devam eden yayınlarda hukukun temel prensipleri ayaklar altına alınmış, herkesten çok tarafsız olması beklenen devlet kanalı TRT bile defalarca Fenerbahçemizi küçük düşürücü yayınlar yapmıştır. Malum televizyon programlarında, gazete sayfalarında planlı, programlı ve maksatlı bır şekilde kulübümüz kamuoyu vicdanında suçlu ilan edilmeye çalışılmıştır. Buradan açık yüreklilikle tüm kamuoyuna sesleniyorum; Fenerbahçe camiası bu yapılanları unutmaz ve unutmayacaktır" diye konuştu.

"Bu Sürece Siyasetçiler De Dahil Oldu"

3 Temmuz'dan sonra yaşanan süreçte, bazı siyasetçilerin de linç kampanyasına dahil olduğunu söyleyen Asbaşkan Nihat Özdemir, "Tarafsız olması gereken bazı siyasetçiler, bakanlar ve milletvekilleri bu linç kampanyasına bilinçli veya bilinçsiz dahil olmuştur. Bu süreç boyunca tutarsız açıklamalarla, günden güne değişen tavırlarla karşılaştık.

TFF Yönetim Kurulu bir hafta önce yaptığı resmi basınaçıklamasının tam aksine hareket edip kulübümüzüŞampiyonlar Ligi’nden men etti. Futbolcularımızın kariyerleriyle oynandı, milyonlarca euro kaybımız oldu, yıldız futbolcularımızı bedelleri altında rakamlara elden çıkarmak durumunda kaldık, borsada işlem gören hisselerimiz ciddi değer kayıpları yaşadı.

Bu listeyi bu şekilde uzatmak mümkün ve fakat sıralamakla son bulmayacak. Ne var ki tüm bunların karşısında, milyonlarca Fenerbahçeli’nin kalbindeki büyük Fenerbahçe sevgisi, yaşatılanlara tepkisi camiamızı dimdik ayakta tuttu, futbolcularımıza, sporcularımıza ve biz yöneticilere güç verdi" ifadelerini kullandı.

"Tüm Taraftarlarımıza Bir Kez Daha Teşekkür Ediyoruz"

Camianın yaşadığı sancılı süreçte taraftarın verdiği desteğin de çok önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, "3 temmuz’da başlayan sürece dair bildiğimiz tek şey; kulübümüze, başkanımıza, yöneticilerimize isnat edilen suçlamalar ne olursa olsun, camiamıza reva görülen bu muameleyi hiç bir şekilde hak etmediğimizdir.

Bunu kabul de etmeyeceğiz. Fenerbahçe sevgisiyle yaşayan taraftarlarımız, gün geldi sokaklara döküldü, statlara, salonlara koştu. Gün geldi Topuk Yaylası'na, gün geldi bir mağlubiyetten sonra havaalanına koştu. O hep konuştuğumuz 'Bir başka büyüklüğü' her fırsatta bizlere yaşattılar, onlarla ne kadar iftihat etsek azdır, tüm taraftarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Suçlamaları Kabul Etmiyor Ve Reddediyoruz"

Başkan Aziz Yıldırım'ın da artık tutuksuz yargılanmasını talep ettiklerini söyleyen Nihat Özdemir, "Hukuki süreç tüm bu yaratılan kaotik ortama rağmen devam etmektedir. Sayın başkanımız ve tüm arkadaşlarımızın en kısa sürede serbest bırakılacağına ve yargılamaların tutuksuz olarak devam edeceğine inanıyoruz. İnanmakla kalmiyor, milyonlarca Fenerbahçeli adına bunu talep ediyoruz.

Zira 6222 sayılı kanunla yapılan değişiklik çerçevesinde ceza miktarları ciddi oranda düştüğünden artık tutukluluğun devamındaki hukuki yarardan da söz edilemez. Kaldı ki suçlamaları kabul etmiyor ve reddediyoruz. Buradan bir kez daha herkesi, aksi ispat edilene kadar herkesin masum olduğunu belirten 'Masumiyet Karines'ne saygıya davet ediyoruz" dedi.

Uefa Ve Tff'yi Aykırı Davranışlarından Ötürü Dava Ettik

UEFA ve TFF'yi aykırı davranışlarından ötürü dava ettiklerine de değinen Özdemir, "Yürümekte olan ceza davasının yanısıra, kulübümüzden bir savunma veya tek bir görüş dahi alınmadan, UEFA ve TFF ortak girişimi ile verilen Şampiyonlar Ligi’nden men kararına karşı ise UluslararasıSpor Tahkim Mahkemesi olan CAS’ta şimdilik 45 milyon Euro talepli bir dava açtık. TFF ve UEFA’yı bu hukuka aykırı davranışlarından ötürü dava ettik. Davamız hukuki mecrasında ilerlemektedir" ifadelerini kullandı.

"Uefa'nın Açıklamaları Çarpıtılarak, Kulübümüzün Ceza Alması Amaçlanıyor"

UEFA'nın tersi yönde açıklamalarının olmasına rağmen, kendilerine sürekli UEFA sopasının gösterilmesine de anlam veremediklerini dile getiren Nihat Özdemir, Malumunuz, Türkiye Futbol Federasyonu, 26 Ocak 2012 Perşembe günü, Genel Kurulu’nu olağanüstü olarak toplayacaktır. Bugüne kadar bu toplantıda kamuoyu nezdinde 58. maddenın görüşüleceği düşünülürken, dün itibariyle bir kereye mahsus bazı cezai uygulamaların görüşülüp, karara bağlanacağı hususu iletildi.

Hal böyleyken, 93 sanığın söz konusu olduğu ek bilgi ve klasörlerle onbinlerce sayfanın Türk futbol tarihinin en karmaşık hadisesi olarak anılan sürecin önerildiği gibi birkaç ay içinde layıkıyla yapılması mümkün değildir. UEFA’nın açıklamaları ortadayken, en son 5 Ocak’ta yaptığı açıklamada 'UEFA, Türkiye’deki şike sorununun çözülmesinde, şikeyle mücadelede gerekli önlemlerin alınmasında ve disiplin yaptırımlarının uygulanmasında, tam sorumluluğun Türkiye Futbol Federasyonu’na ait olduğunu doğrular' demişken, her fırsatta aslında olmayan UEFA sopasının gösterilmesini bir türlü anlayamıyoruz. UEFA’nın açıklamalarını süreklı çarpıtarak kulübümüzün ceza alması amacıyla her gün açıklama ve haber yapanların hakkındakı takdiri de kamuoyuna bırakıyoruz" dedi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları