loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Avrupa şampiyonu oldu

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Avrupa şampiyonu oldu
Tarih: 17.04.2023 - 01:21
Kategori: Spor

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı EuroLague Women finalinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ni 99-60 yenerek, tarihimizde ilk kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Erkeklerin ardından kadınlarda da basketbolda Avrupa’nın bir numaralı kupasını kazanan Fenerbahçe, bunu başaran ilk kulüp olarak tarihe geçti. Maçtan sonra büyük sevinç yaşayan Takım, taraftarlarla birlikte tarihi zaferi kutladı. Başkan ve yöneticiler de sporcularımızı ve teknik ve idari ekibimizi tebrik etti.

Ve Avrupa Kupası oyuncularımızın ellerinde yükseliyor

Maçın ardından düzenlenen seremonide Fenerbahçe Alagöz Holding’e Avrupa kupasını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel takdim etti. Kupa oyuncularımızın ellerinde yükselirken, müthiş bir coşku yaşandı.

Breanna Stewart'tan tarihi performans

Breanna Stewart 17’si ilk çeyrekte olmak üzere kaydettiği 35 sayıyla EuroLague finallerinin en skorer ismi oldu ve tarihe geçti. Oyuncumuz aynı zamanda finallerin MVP'si seçildi. 

Finalde iki Türk takımı karşılaştı

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, Çekya'nın başkenti Prag'ta düzenlenen Euroleague Final Four organizasyonun finalinde bir diğer Türk temsilcisi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ile karşılaştı.

Başkanımız ve yöneticilerimiz takımımızı yalnız bırakmadı

Fenerbahçe Taraftarları Kralovka Arena'da oynanan maçta tribünlerdeki yerini alırken, karşılaşmayı Başkan Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Kemal Danabaş, Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ruşen Çetin, İlker Dinçay, Can Gebetaş, Kadın Basketbol Takımımızın isim sponsoru Alagöz Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz, Prag Büyükelçimiz Egemen Bağış, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Yöneticileri ile sponsorların yetkili isimleri izledi.

9. Final Four, 5. Final ve Şampiyonluk

FIBA Kadınlar Euroleague'de 9. kez Final Four'a yükselen Fenerbahçe Alagöz Holding, beşinci kez final oynadığı organizasyona Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Emma Meesseman, Alina Iagupova ve Breanna Stewart beşiyle başladı. Breanna Stewart’ın 17 sayı ürettiği ilk çeyreği 29-17 önde tamamlayan Potanın Kraliçeleri, ikinci çeyrekte McBride’ın da devreye girmesiyle soyunma odasına 57-24 üstün girdi. Üçüncü çeyrekte Satou Sabally ile farkı koruyan son periyota 77-44 üstün girdi. Dördüncü çeyrekte farkı açmaya devam eden Fenerbahçe Alagöz Holding, maçı 99-60 kazandı.

Organizasyonun üçüncülük karşılaşmasında ise İtalyan ekibi Beretta Famila Schio, ev sahibi 56 ZVVZ USK Praha’yı 59-56’lık skorla yendi ve üçüncü oldu.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 29-17
2.Çeyrek: 28-7
3.Çeyrek: 20-20
4.Çeyrek: 22-16

Oyuncuların skor dağılımı: Breanna Stewart 35, Kayla McBride 16, Satou Sabally 11, Olcay Çakır 11, Emma Meesseman 10,  Alina Iagupova 7, Courtney Vandersloot 5, Alperi Onar 4

Kadınlar EuroLeague Final Four'da alınan sonuçlar şu şekilde:
 
14 Nisan Cuma
16.00 Fenerbahçe Alagöz Holding 77-70 Beretta Famila Schio
19.00 ZVVZ USK Praha 58-78 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi
 
16 Nisan Pazar
18.00 Beretta Famila Schio 59-56 ZVVZ USK Praha (Üçüncülük karşılaşması)
21.00 Fenerbahçe Alagöz Holding 99-60 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi (Final)

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları