loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe liderliğini medyada da sürdürdü

Fenerbahçe liderliğini medyada da sürdürdü
Tarih: 12.02.2012 - 17:48
Kategori: Spor

Medya Takip Merkezi (MTM), spor dünyasının öne çıkan kulüpleri, oyuncuları ve olaylarının belirlendiği medya raporunu açıkladı. İşte, Ekim ayına damga vuran spor gelişmeleri…

MTM tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan ‘ayın spor gündemi’ raporuna göre; Ekim ayında medyada öne çıkan kulüp Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertli takım, Ekim ayında yaklaşık 32 bin haber ile taraftarının karşısına çıktı.

328. kez oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, maç öncesinde yaşanan olaylarla da gündeme oturdu. İki takım arasında, konuk takım taraftarlarının maça alınmayacağı kararı alınmışken, maç günü bu kararın bozulması ise karmaşa yarattı.

Fenerbahçe taraftarlarının derbinin 2. dakikasından itibaren kontrolsüz bir şekilde güvenlik kapısından içeri girmesi sonucu gerilim artarken, olay basında da geniş yer buldu. 

Spor gündeminde öne çıkan bir diğer spor kulübü Galatasaray oldu. Ligde 2. sırada yer alan sarı kırmızılı takımın haberlerinde, geçen aya oranla yüzde 23’lük artış gerçekleşti.

Ekim ayında kuruluşunun 106. yılını kutlayan kulübün, aynı zamanda bir araştırmaya göre Türkiye’nin en değerli markası olması, medyada yansıma bulan haberler arasında yerini aldı. Sarı kırmızılı takımın, geçtiğimiz ay boyunca medyada yer alan haber sayısı ise 29 bini aştı.

Ekim Ayında En Çok Konuşulan Spor Kulüpleri

Fenerbahçe   (31.772 haber/yazı)

Galatasaray  (29.099 haber/yazı)

Beşiktaş       (22.388 haber/yazı)

Trabzonspor (21.357 haber/yazı)

Bursaspor     (12.587 haber/yazı)

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ekim ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

Medyada Arda Turan-Burak Yılmaz çekişmesi

Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre; ayın en medyatik futbolcusu Trabzonspor’lu Burak Yılmaz oldu. Her ay istikrarlı bir çıkış sergileyen ünlü futbolcu, bu ay yüzde 57’lik artışla ayın en çok konuşulan futbolcusu listesinde liderliğe oturdu.
 
Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takımımızın Azerbaycan’a karşı oynadığı maçın tek golünü atarak medyanın ilgisini bir anda üzerine çeken başarılı futbolcu, basında 6 bin 229 habere konu edildi.

Ayın en çok konuşulan bir diğer ismi ise Arda Turan oldu. Atletico Madrid forması giyen ünlü futbolcu, İspanya’da sergilediği performansının yanı sıra özel hayatıyla da basında sıkça yansıma sağladı. Sevgilisi Sinem Kobal ile ayrılık haberlerinin ardından adı Ceylan Çapa ile aşk dedikodusuna karışan Arda, bu haberleri yalanladı. Lejyoner futbolcunun medyada yer alan haber sayısı ise 5 bin 526’ya ulaştı.

Fenerbahçe’nin kaptanı Alex De Souza, medyanın ilgisini üzerinde yoğun hisseden bir diğer sporcu oldu. Takımının, kazandıkları galibiyetler ile moral kazandığını ve futbola döndüğünü belirten Brezilyalı oyuncunun, medyada toplam 3 bin 707 haberi yayınlandı.

Ekim Ayında En Çok Konuşulan Futbolcular

Burak Yılmaz    (6.229 haber/yazı ile)

Arda Turan       (5.526 haber/yazı ile)

Alex De Souza  (3.707 haber/yazı ile)

Ricardo Quaresma (3.595 haber/yazı ile)

Colin Kazım      (3.461 haber/yazı ile)

Guti Hernandez (3.398 haber/yazı ile)

Volkan Demirel (2.828 haber/yazı ile)

Mesut Özil        (2.815 haber/yazı ile)

Gökhan Gönül  (2.638 haber/yazı ile)

Mehmet Aurelio (2.413 haber/yazı ile)

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ekim ayında 2 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.

Ekim Ayında Dikkat Çeken Diğer Haberler

TFF Yönetim Kurulu'nun kararıyla, kadınlar ve 16 yaş altı çocuklar Spor Toto Süper Lig'deki maçlara ücretsiz olarak girebileceği açıklandı.

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde oynanan iki maçın sonunda, UEFA'nın 2011-2012 Avrupa liglerinde yer alan kulüplerin başarı sıralamasında, 236 takım arasında zirvede yer aldı.

Milli sporcumuz Devrim Cenk Ulusoy, dünyada ilk kez branşlaşan paletsiz ip destekli serbest dalış rekorunun sahibi oldu.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası üçüncülük-dördüncülük maçında, ev sahibi ülkelerden İtalya'yı, 3-2 yenen Türkiye, Avrupa üçüncüsü oldu.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague 3. Ön Eleme Turu maçında ev sahibi Lietuvos Rytas'ı 71-63'lük skorla mağlup ederek tarihinde ilk kez Euroleague'ye katılmaya hak kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım'ın dışında kalan tüm milli takımlardan sorumlu olarak futbol genel direktörlüğü yapan Ersun Yanal'ın görevine son verdi.

İstanbul Offshore Kulübü tarafından düzenlenen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nda sezonun son İstanbul yarışları, 8-9 Ekim'de Haliç'te yapıldı.

Geçen sezonun Aroma Kadınlar Birinci Ligi şampiyonu Fenerbahçe Universal ile Kadınlar Teledünya Türkiye Kupası şampiyonu Eczacıbaşı Vitra arasındaki süper kupa karşılaşmasını, Ezcacıbaşı Vitra 3-1 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Euroleague'e kalarak tarih yazan Galatasaray, Fenerbahçe Ülker’i 103-97 mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da müzesine götürdü.

İlki 1 Nisan 1979 tarihinde, maraton koşan Alman turistler ile elit Türk atletlerin oluşturduğu 74 kişilik grup tarafından koşulan Avrasya Maratonu, bu yıl 20 bini çipli yarışçılar olmak üzere 100 bin kişinin katılımıyla koşuldu.

Kadınlar tenisinin en prestijli organizasyonlarından TEB BNP Paribas WTA (Sezon Sonu Turnuvası), İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları