loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe şaşırttı!

Fenerbahçe şaşırttı!
Tarih: 12.02.2012 - 19:57
Kategori: Spor

G.Saraylı yıldız, “Fener'in bazı oyuncularını satmasının ardından şampiyonluğun kolay olacağını düşünmüştüm, ama...''

Galatasaray'ın İspanyol yıldızı Albert Riera, ülkesinin önde gelen gazetelerinden Marca'ya çarpıcı açıklamalar yaptı. Sezon başında Yunanistan'ın Olympiakos Takımı'ndan transfer edilen tecrübeli futbolcu, Sarı-Kırmızılılar'ı ve buradaki hedeflerini anlattı.

Riera, "Galatasaray büyük bir tarihe sahip. Ne yazık ki geçen sezon kötüydü. Ancak yeni Başkanımız Ünal Aysal yönetiminde değişim yaşandı. Galatasaray'ı tercih ettim. Çünkü Türkiye'de, Yunanistan'dan rekabet düzeyi daha yüksek bir lig var. Takıma sadece büyük yıldızlar alınmadı. Fatih Terim de tekrar takımın başına geçti. Kendisi büyük bir hoca. Ujfalusi'nin yanı sıra Felipe Melo ve Muslera gibi kaliteli isimleri de sahibiz." 

'Messi'ye bile yapılmıyor'

"Bizim adımıza her şey daha iyiye gidiyor. Rakiplerimiz arasında Fenerbahçe, bazı oyuncularını sattığı zaman, ilk düşüncem şampiyon olma ihtimalimizin daha kolay olacağıydı. Ama ardından orta sırada takımların mücadeleci oyununun, sıralamadaki yerimizi belirleyeceğini anladım! Bu takımın Avrupa'da olmaması da işin üzücü tarafı. Kariyerimde Liverpool'un ayrı bir yeri var. Ancak tutku olarak bakarsak, Olympiakos taraftarı ile Galatasaray'ınki aynı. Türkiye'ye geldiğimde havalimanında 5 bin kişi beni karşıladı. Diğer ülkelerde Messi ve Ronaldo'ya bile böylesi yapılmıyor."

'Psikoloji ve tekniğe dayalı'

"Her zaman seyircimizin nefesini hissederek oynamayı tercih ediyoruz. Derbi maçları elbette önemli. Özellikle taraftarlar, bunlarla ilgili ilginç pankartlar kullanıyorlar. Şu ana kadar oynadığım ligler arasında kötü ya da daha iyi diyeceğim olmadı. Ama en keyif alarak oynadığım İngiltere'ydi. İspanya'da top kontrolü önemli. Yunanistan'da büyük ve küçük takımlar arasında büyük fark var. Fransa'da psikoloji işin kilit noktası. Türkiye de Fransa'ya benziyor. Ancak burada psikolojinin yanında teknik de oldukça önemli."

'Mallorca'da bırakacağım'

"Geçmişte İtalya ve Almanya'ya gitme fırsatım oldu. Rusya'dan da teklifler aldım. Kariyerimi elbette yetiştiğim Mallorca'da sonlandırmak istiyorum. Mallorca'yı çok seviyorum. Benim buralara gelmemde payı olan insanlara borcumu ödemek amacındayım.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları