loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Taraftarları büyük olan takımlar, 'büyük takım' diye adlandırılır, tıpkı Fenerbahçe gibi!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: Taraftarları büyük olan takımlar, 'büyük takım' diye adlandırılır, tıpkı Fenerbahçe gibi!
Tarih: 23.10.2022 - 10:21
Kategori: Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, ligin 11. haftasında Medipol Başakşehir karşısında alınan 1-0'lık galibiyet sonrası açıklama yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, sözlerine karşılaşmayı değerlendirerek başladı; “Takım bugün çok savaştı ama sadece savaşmadı, çok da iyi oynadı; nasıl koşması gerektiğini biliyordu, nasıl oynaması gerektiğini biliyordu. Güzel bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. Sadece Türkiye Ligi seviyesinde değil, belki de Avrupa’nın en üst seviye liglerinde oynanan bir futbol vardı sahada iki takım adına da.. Biz bugün kaliteli bir takıma karşı oynadık. Onlar sahada neler yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar ama Fenerbahçe bugün sahada çok öz güvenliydi ve oyuncularım maçın her anında golün gelebileceğini biliyordu. Savunmada da çok iyiydik. Maçın istatistiklerine baktığımızda ki istatistikler her zaman her şeyi göstermeyebilir ama bugün her seviyede rakibimizden üstündük; top koruma, şut, korner vb. istatistiklerde rakibimizden üstündük. Sahada onlardan daha iyi olan tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. Kazanmak için her şeyi yaptık. Onların Traoré’yle iki tane bireysel anlamda yaratmış olduğu pozisyon vardı ama bu onların iyi bir takım olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu takıma karşı kazanmak kolay değil.” dedi.

Fenerbahçe Taraftarının 90 dakika boyunca oluşturduğu atmosferi de değerlendiren Jesus“Büyük takımları büyük yapan şey taraftarlarıdır. Taraftarları büyük olan takımlar, büyük takım diye adlandırılır, tıpkı Fenerbahçe gibi! Fenerbahçe çok büyük bir takım çünkü taraftarı çok büyük. Takımlarına her zaman inanıyorlar, bugün de galip gelmemizde bize yardımcı oldular. Taraftarlarımızı tebrik ediyorum, oyuncularımı da tebrik ediyorum.” diyerek değerlendiren Teknik Direktörümüz Jesus, kaptan Altay Bayındır’ın performansına dair şunları söyledi: “Bugün bize son dakikada galibiyeti getiren olan Altay’ın yapmış olduğu kurtarıştı. Başakşehir’in yakalamış olduğu nadir pozisyonlardan biriydi, tehlikeli bir pozisyondu. Altay son dakikada güzel bir kurtarış yaptı. O, taraftarların sevgisini hak ediyor. O, büyük bir kaleci, Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri. Taraftar ona sevgi göstermeli. Oyuncular her zaman her şeyi iyi yapamayabilirler. İyi olmadıkları zaman da taraftarların sevgi göstermesi önemli, çünkü işler iyi giderken sevgi göstermek kolaydır. Bana göre farkı yaratan şey işler kötü gittiğinde de oyuncuların yanında olabilmektir. Oyuncular hata yapar, bu normal, bu PlayStation değil. Ama hata yaptığı zamanda da kötü gününde de taraftarların oyuncuların yanında olması gerekiyor.

UEFA Avrupa Ligi’nin beşinci haftasında konuk edelecek Rennes karşılaşmasıyla ilgili görüşleri sorulan Jorge Jesus, “Avrupa Ligi maçını perşembe günü oynayacağız. Bana göre grubun en iyi takımı olan Rennes’e karşı grubu birinci sırada bitirmek için kendileriyle yarışacağız. Şu anda gruptan çıkmayı garantiledik ama grubu birinci bitirmek de çok önemli. Çünkü teorik olarak güvende oluyorsunuz. Kurada Şampiyonlar Ligi’nden gelen takımlarla eşleşmiyorsunuz, bu da önemli. Belirtmiş olduğum gibi biz hedefimize ulaştık, gruptan çıktık ama birinci bitirmek de çok önemli. İki maçımız var; Rennes ve Dinamo Kiev’e karşı oynayacağız. Birinci olursak bu bizim için ideal bir senaryo olur. O yüzden o maçta da her şeyimizi vereceğiz. Rennes, Avrupa’nın en büyük 5 liginden biri olan Fransa Ligi’nin iyi takımlarından biri. Bugün olduğu gibi o günkü maçta da kazanmak için kapasitemiz olduğunu göstermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, sözleşmesiyle ilgili yöneltilen soruyu ise “Bu, benim için konuşulacak bir şey değil. Mayıs sonuna kadar kontratım var ve bu konu hakkında konuşmak istemiyorum.” şeklinde cevaplayarak sözlerini noktaladı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları