loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe'den büyük taarruz

Fenerbahçe'den büyük taarruz
Tarih: 21.05.2012 - 12:38
Kategori: Spor

4 isim için tam 25.2 milyon Euro'luk bir kaynak ayrıldı...

Fenerbahçe krizlerle geçen sezonun tüm izlerini silmek için transferde gövde gösterisi yapmayı planlıyor. Aziz Yıldırım’ın talimatı sonrası yönetim hedefteki oyuncuların işini bir bir bitirdi, resmi imzaları yeni idarecilere devretti. Listedeki 4 isim; Boulahrouz, Soner Aydoğdu, Amrabat ve Hasan Ali Kaldırım için oluşturulan bütçe 25.2 milyon Euro. Bu miktar tam 60 milyon TL’ye denk geliyor. Peki bu dev bütçe nasıl kullanılacak? İşte FANATİK
farkıyla operasyonun detayları:

Boulahrouz’a 12 milyon Euro
En yüksek yıllık ücret Stuttgart’ın Hollandalı savunmacısı Khalid Boulahrouz için belirlendi. Savunma
göbeğinde ve sağ bekte oynayabilen 31 yaşındaki oyuncunun Alman kulübüyle sözleşmesi sona erdi.
Bonservis maliyeti olmadığı için Fenerbahçe bu futbolcunun yıllık ücretinde cömert davrandı. Boulahrouz, Fener forması giydiğinde 3 yıl için toplam 12 milyon Euro alacak. Maliyet sıralamasında Kayserispor’un yıldızı Nordin Amrabat ikinci sırada. Sol kanatta Hasan Ali Kaldırım’la birlikte arkalı önlü oynayan ve gününde olduğu maçlarda rakiplerin sağ kanadını felç eden Faslı oyuncu için ödenecek bonservis bedeli 8 milyon Euro.
Kayserispor’la resmi anlaşma imzalandığında Amrabat’a makul bir ücret verilmesi bekleniyor çünkü 25 yaşındaki oyuncu kulübünden sadece 900 bin Euro alıyor. Bir sonraki adımda ise yine Kayseri’den Hasan Ali Kaldırım var. Savunmanın solundaki performansıyla A Milli Takım’da bile ilk alternatif olmaya başlayan 23 yaşındaki gurbetçi oyuncu için 2.5 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli ödenecek. Kayserispor’un daha yüksek bir rakamda ısrarcı olduğu ancak genç oyuncu ayrılma isteğini dile getirince Fener’in işi bitirdiği bildirildi.

Özdemir’den son icraat
Forma giydirilecek bir başka genç yetenek ise Gençlerbirliği’nden Soner Aydoğdu. Henüz 21 yaşında olan ve hücum hattının her noktasında görev yapabilen Soner için bizzat eski başkanvekili Nihat Özdemir’in devrede
girip, transferi bitirdiği öğrenildi. Başkan İlhan Cavcav’ın 2.7 milyon Euro bonservis bedeli ve geçen sezon Samsunspor’da kiralık oynayan kaleci Ertuğrul’un bonservisiyle ikna edildiği ortaya çıktı. Operasyona nokta koymak için resmi imzaları bir an önce atmayı planlayan Fenerbahçe yönetiminin, taraftara birbiri ardına müjde vermeyi amaçladığı artık yüksek sesle konuşuluyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları