loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe'nin yükselen yıldızı 'Stoch'

Fenerbahçe'nin yükselen yıldızı 'Stoch'
Tarih: 11.02.2012 - 18:26
Kategori: Spor

Fenerbahçe'nin Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yendiği maçta ceza sahası dışından güzel bir vuruşla takımının 2. golünü atan Miroslav Stoch, bu sezon yükselen performansıyla dikkati çekiyor.

Uzaktan kaleye sert şutlar atan Slovak futbolcu, özellikle bu sezonun son haftalarındaki performansıyla ve attığı güzel gollerle büyük beğeni topluyor.

İlk sezonunda sadece 2 gol atan Stoch, bu sezon 23. hafta sonunda 7 gole imza attı.

Geçen sezon 23 maçta oynadı

Galatasaray'ın da transfer gündeminde yer alırken, geçen sezon Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Chelsea takımından 4 yıllığına 5,5 milyon avro bonservis bedeliyle transfer ettiği Stoch, ilk sezonunda 23 maçta sarı-lacivertli formayı giydi.

Geçen sezon 1. haftada Medical Park Antalyaspor maçında 90 dakika sahada kalan ve ilk kez lig maçında Fenerbahçe formasını giyen Slovak futbolcu, ligde 23 maçta 1327 dakika oynadı.

Stoch, 2010-2011 sezonunda ligde 8. haftada deplasmandaki Konyaspor ve 31. haftada Kadıköy'deki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında birer gol kaydetti.

Sezona yedek başladı, 11'in değişmezi oldu

Bu sezonun ilk haftalarında yedek soyunan Stoch, son haftalardaki performansıyla ilk 11'in değişmez oyuncusu oldu.

İlk yarıda ilk 6 maçın 2'sinde toplam 108 dakika oynayan Slovak oyuncu, ikinci yarıda 6 maçın 6'sında da forma giyerek, toplam 495 dakika sahada kaldı.

Ligin ilk 4 haftasında yedek kalan Stoch, bu sezon ilk kez 5. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyip, ilk 79 dakika sahada kalırken, 6. haftadaki Mersin İdmanyurdu maçında da Özer Hurmacı'nın yerine 61. dakikada oyuna girip, 29 dakika oynadı.

Ligin ikinci yarısının ilk 6 haftasında ilk 11'de sahaya çıkan Slovak oyuncu, sadece 18. haftadaki Orduspor maçında 45 dakika oynarken, son 5 maçta ise 90 dakika sahada kaldı.

7 golle takımının en golcü ikinci oyuncusu oldu

Bu sezon 18 maçta 1186 dakika forma giyen Miroslav Stoch, ligde takımının en golcü ikinci oyuncusu durumunda bulunuyor.

Slovak oyuncu, 8 golle ligde Fenerbahçe'nin en çok gol atan oyuncusu olan kaptan Alex'in ardından 7 golle takımının en golcü ikinci oyuncusu oldu.

Stoch'un golleri

Stoch, 7 golün 5'ini ikinci yarılarda atarken, 2'sini ise ilk yarılarda kaydetti.

Ligde 7 golün 7'sini de ilk 11'de başladığı maçlarda atan Slovak oyuncu, 7 golün 6'sını Kadıköy'deki maçlarda filelere gönderdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları