loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe'ye cezada şok iddia

Fenerbahçe'ye cezada şok iddia
Tarih: 12.02.2012 - 17:24
Kategori: Spor

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk ile oynanan ve yarıda kalan hazırlık maçıyla ilgili iki maç ceza aldı ama tartışması bitmedi

 İlk cezasını dün akşamki Ordu maçıyla çeken sarı-lacivertlilere verilen cezanın "yok" hükmünde sayılacağı belirtildi.

Kararın alındığı 27 Temmuz 2011 tarihinde yürürlükte bulunan Disiplin Talimatı'nın 69/1b maddesine göre, disiplin dosyası, üyesi bulunduğu ya da kurullarında görev aldığı bir kulüple ilgili ise çekilme yükümlülüğü bulunduğuna ifade ediyor. Ancak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanı Halit Fahri Gültekin ile kurul üyesi Avukat Cafer Tekin'in Fenerbahçe kongre üyesi olduğu ve bu ceza kararına ikisinin de imza koyduğu belirtildi. Bundan dolayı Fenerbahçe'ye verilen iki maçlık cezanın "batıl" bir karar olduğu ve sarı-lacivertlilerin dün akşamki maçı seyircisiz oynamasından dolayı tazminat hakkının doğduğu iddia edildi.

Bu konuya dikkat çeken PFDK eski üyesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr. Mahmut Kaşıkçı, "Ağustos 2008 Disiplin Talimatı'nın 58/1-b ve Ağustos 2009 talimatının 69/1-b maddesindeki, disiplin dosyası, üyesi bulunduğu ya da kurullarında görev aldığı bir kulüple ilgili ise derhal çekilmesine vurgu yapmakta... Ağustos 2011'de yürürlüğe giren talimatın 72/1-b maddesindeki yeni hüküm ise 'Disiplin dosyası, kurullarında görev aldığı bir kulüple ilgili ise' demekte... Yani üyeliğin çekilme şartını gerektirmesi ortadan kalkmış. Yapılan bu değişiklikle eski talimattaki yasak kaldırılmak istenmiş" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları