loading
close
SON DAKİKALAR

Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Ferhat Tunç hakkında yakalama kararı çıkarıldı
Tarih: 29.03.2019 - 16:15
Kategori: Yurt

Sosyal medya hesabındaki paylaşımları nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanatçı Ferhat Tunç hakkında savunmasını yapmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı.

Büyükçekmece 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ferhat Tunç katılmadı. Tunç'u avukatı Damla Koç temsil etti.

DHA'nın aktardığına göre Tunç'un avukatı Koç, "Müvekkil konser için yurtdışındadır. Yeniden savunma için süre verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme ise 4'üncü celse olmasına rağmen sanık Ferhat Tunç'un savunmasını yapmadığını belirterek hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

"AKP’nin hukukla ilişkisi kendisi gibi düşünmeyeni cezalandırmaktan ibarettir"

Ferhat Tunç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla karara tepki gösterdi. Tunç, "Kendilerine ters düşen her söylemimiz, ‘hakaret’, ‘üyelik’ veya ‘propaganda’dan dava konusu yapıldı. AKP’nin hukukla ilişkisi, onu bütün evrensel anlam ve metotlarından ayırmaktan ve kendisi gibi düşünmeyeni, yaşamayanı cezalandırmaktan ibarettir" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları