loading
close
SON DAKİKALAR

Ferit Karahan imzalı ‘Okul Tıraşı’ Berlin Film Festivali’nde

Ferit Karahan imzalı ‘Okul Tıraşı’ Berlin Film Festivali’nde
Tarih: 12.02.2021 - 11:06
Kategori: Kültür & Sanat

Yönetmen Ferit Karahan’ın “Okul Tıraşı” adlı filmi, 71. Berlin Film Festivali’nin Panaroma bölümünde gösterilecek.

71. Berlin Film Festivali’nin Panorama ve Encounters bölümlerinde gösterilecek filmler açıklandı. Festival bu yıl pandemi nedeniyle iki bölüm hâlinde gerçekleşecek ve mart ayındaki ilk kısmı çevrimiçi olacak.

Festivalin Encounters seçkisi 16 ülkeden 12 filmi ağırlayacak. “Social”, “We” ve “Rock Bottom Riser” programın öne çıkan yapımlarından.

‘Okul Tıraşı’ Berlinale’de

Festivalin Panaroma bölümüne 19 yapım konuk olacak. Ferit Karahan imzalı “Okul Tıraşı” da gösterilecek filmler arasında.

Karahan’ın senaryosunu Gülistan Acet ile birlikte kaleme aldığı, yapımcılığını ise Kanat Doğramacı’nın üstlendiği filminde, baskı ve disiplinin yoğun olduğu bir yatılı okulda hastalanan arkadaşını doktora götürmeye çalışan, ancak okulun bürokrasisi, idarenin vurdumduymazlığı ve zor coğrafi koşullarla mücadele etmek zorunda kalan Yusuf’un hikâyesi anlatılıyor.

Yönetmenin kendi hayatından da izler taşıyan filmin başrollerini Ekin Koç, Mahir İpek, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk ile birlikte çocuk oyuncu Samet Yıldız paylaşıyor.

Ferit Karahan’ın 2013 yapımı ilk uzun metraj filmi “Cennetten Kovulmak”, 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi film ödülünü Ramin Matin imzalı “Kusursuzlar” ile paylaştı. Film festivalde en iyi yardımcı kadın oyuncu ve jüri özel ödünü de kazandı.

Kaynak : Kültür Servisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları