loading
close
SON DAKİKALAR

‘Ferrari satıyoruz bizim müşteri şehir dışına gelmez’

‘Ferrari satıyoruz bizim müşteri şehir dışına gelmez’
Tarih: 11.02.2012 - 22:38
Kategori: Ekonomi

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle şehir dışına taşınmak zorunda bırakılan Etiler’deki oto galericiler, işyerlerini bırakmak istemiyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2008’de şehir dışına taşınmalarına karar verilen ikinci el oto galerilerinin sahiplerinin gösterdiği tepkilere, Türkiye’nin en lüks araçlarının satıldığı Etiler’deki oto galericiler de katıldı. 3 yıl önce alınan kararın yavaş yavaş uygulamaya geçirilmesiyle bağlı bulundukları Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından uyarılan lüks oto galerileri, Bağcılar, Esenler ya da Beylikdüzü gibi ilçelerde iş yapamayacaklarını söyledi.
Ferrari, Lamborghini, Lincoln ve Porsche gibi pahalı ve lüks otomobillerin satıcıları, diğer araçlarla birlikte oto sanayi sitelerine gönderilmelerinin Etiler’in görsel güzelliğini de olumsuz etkileyeceğini savundu.

‘Lamborghini o yoldan nasıl geçer?’
Alevli Otomotiv’den Tunç Algan da sattıkları araçların oto sanayi sitelerinde müşteri bulamayacağını öne sürerek, “Müşterilerimiz pahalı araçları almak için geldiklerinde onlara çeşitli imkanlar sunuyoruz. Diğer galerilerle birlikte oto sanayi sitelerine hiçbiri gelmeyeceği gibi Ferrari ya da Lamborghini o yollardan nasıl geçer?” diye konuştu.
Nispetiye Caddesi’ndeki Auto Mika’nın sahibi Mehmet Düvenci ikinci el oto satışı yapanların bir arada olma kararını yerinde bulduğunu belirterek, markaların bayiliğini yapanların kapsam dışında bırakılacağını söyledi.
Düvenci, “Oto galerilerini tek çatı altında toplamak ve disiplinli bir şekilde satışı sağlamak yerinde bir karar. Uygulanmasında bazı noktalara dikkat edildiğinde kararın yerinde olduğuna inanıyorum. Nispetiye Caddesi çok özel bir yer ve bu alandaki galerilerin büyük çoğunluğunun bu kararın uygulanmasından olumsuz etkileneceğini düşünüyorum” dedi.

‘Karar sokak arası için alındı’
Nispetiye Caddesi’ndeki Salih Otomotiv’in sahibi Hüseyin Küçük, Paris Şanzelize Meydanı’nda bile lüks ve klasik otomobil satanların bulunduğunu, oto sanayi sitelerinin bulunduğu yerlere gitmenin bölgeyi olumsuz etkileyeceğini öne sürdü. Küçük şöyle dedi:
“Bu karar sokak aralarını, kaldırımları ve en önemlisi apartman altlarını işgal eden galeriler için alındı. Biz pahalı markaları Türkiye’ye getirerek satan ithalatçıyız. Bu durumda olan ve kendi mülkü içindeki alanda kimseye zarar vermeden Ferrari ve Porche gibi markaları satanların, apartman altında çalışan galerilerle bir tutulmaması gerekir.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları