loading
close
SON DAKİKALAR

Fethiye'de eğitimin ekseni okuldan camiye kaydı: 'Haydi Kızlar Okula'dan 'Haydi Çocuklar Camiye'ye

Fethiye'de eğitimin ekseni okuldan camiye kaydı: 'Haydi Kızlar Okula'dan 'Haydi Çocuklar Camiye'ye
Tarih: 22.11.2019 - 13:18
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ara tatil uygulaması kapsamında, Fethiye İlçe Milli Eğitim ‘Haydi Çocuklar Camiye’ projesi başlattı. Proje, “Tüm öğrencilerimizi 22 Kasım Cuma günü evine en yakın camiye bekliyoruz” şeklinde duyuruldu

Daha önce ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Fethiye İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ‘Haydi Çocuklar Camiye’ etkinliğini duyurdu.

MEB’in ilk kez 2019-2020 eğitim öğretim yılında hayata geçirdiği ara tatil uygulaması kapsamında öğrenciler, 18 Kasım’da tatile girdi. Bakanlık, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle 16 ana başlık altında bir ana tatil etkinlik programı hazırladı. Aralarında, müze ve kütüphane ziyaretleri ile üniversite gezilerinin de yer aldığı onlarca etkinlik MEB’in hazırladığı internet sitesinden velilerin bilgisine sunuldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ara tatil uygulamasıyla ilgili açıklamasında, “Sevgili velilerimiz, ara tatillerde eğitime ara vermiyoruz. Çocuklarımızı hayattan öğrenmeye gönderiyoruz” dedi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, 18 Kasım’da başlayan ara tatil için onlarca etkinlik hazırladı. Birçok kentte öğrenciler müze ve kütüphane ziyaretleri yaparak üniversiteleri gezdi.

DİYANET’İN PROJESİ

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise MEB’in ara tatil etkinlik programının dışına çıkarak ilginç bir uygulamaya imza attı. Müdürlük, kamuoyunun adını ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2017 yılında başlattığı uygulama ile duyduğu, “Haydi Çocuklar Camiye” projesinin ara tatilde de uygulanmasına karar verdi.

EVE EN YAKIN CAMİYE

Proje, ilçe milli eğitim müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından velilere ve öğrencilere duyuruldu. Proje için hazırlanan afişte, “Tüm öğrencilerimizi 22 Kasım 2019’da Cuma günü evine en yakın camiye bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ÖĞRENCİLER RAHAT BIRAKILMALI

İlçe milli eğitim müdürlüğünün ara tatilde yapılacak etkinlikleri “yanlış anladığını” söyleyen CHP Grubu Eğitim Danışmanı Ali Taştan, şunları söyledi: “Ara tatil, öğrencilerin dinlenmeleri ve aileleri ile vakit geçirmelerini sağlamak için bakanlık tarafından ilk kez uygulanmaya başlandı. Son dönemde vakıf ve dernekler okullarda sürekli etkinlik yapıyor. MEB de bu oyuna hem izin veriyor hem de sadece izlemekle yetiniyor. Vakıf ve derneklerin öğretmenlerin yetkilerini gasp etmeleri ve okullarda etkinlik yapmaları yetmezmiş gibi kraldan çok kralcı bir tavır sergileyen ilçe milli eğitim müdürlerinin bu tutumu doğru değildir. Öğrenciler ve aileler tatil günlerinde rahat bırakılmalıdır. Kültür, sanat ve spor etkinliklerine gerekli özeni göstermeyen yerel yöneticiler bu hususları dikkate almalıdır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları