loading
close
SON DAKİKALAR

FETÖ imamından itiraflar: 'Mehmet Şanver Paşa'yı dinledik'

FETÖ imamından itiraflar: 'Mehmet Şanver Paşa'yı dinledik'
Tarih: 11.08.2019 - 12:05
Kategori: Gündem

İtirafçı FETÖ imamı, komutan odalarına emir astsubayları aracılığıyla dinleme cihazı yerleştirildiğini söyledi.

İtirafçı FETÖ imamı, komutan odalarına emir astsubayları aracılığıyla dinleme cihazı yerleştirildiğini söyledi.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı astsubay yapılanmasında “sorumlu müdür” olarak yer alan AB, Emniyet’te verdiği ifadesinde, örgütün generallerin odasına emir astsubayları aracılığıyla böcek yerleştirerek dinleme yaptığını anlattı.

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre odalarda böcek araması yapan ve “Yağmurcular” denen 5 kişilik ekibin de FETÖ üyesi olduğunu öne süren A. B., “Örgüt tarafından dinlenen komutanın odası ne zaman aranacaksa ‘Yağmurcular’ tarihleri önceden Selim kod adlı imama söylerlerdi. O tarihte komutanın odasına koyulan dinleme cihazları emir astsubayları tarafından alınır, oda içerisi temizlenirdi. Komutan kendisi dinleme cihazını bulduysa, Yağmur ekibi Selim Kod’un emriyle cihazı ya bozardı ya da içi boş olan cihaz ile değiştirirdi. Mehmet Şanver Paşa’nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı’na gittiğinde koltuğun kenarında dinleme cihazı bulduğunu biliyorum. Örgütün cihazı etkisiz hale getirdiğini tahmin ediyorum” dedi.

Örgütün, komutanları, emir astsubayları üzerinden yakından takip ettiğini anlatan A. B., ifadesinde özetle şunları anlattı:

Aile fotoğrafları FETÖ imamında: FETÖ’nün Hava Kuvvetleri astsubay yapılanmasında Ankara Etimesgut bölgesinde uzun yıllar görev yapan Ertuğrul kod adlı Levent Ş., müdür yardımcısı olduğundan dolayı emir astsubaylarıyla ilgileniyordu. O dönemde Hava Lojistik Komutanlığı’nın başında bulunan, daha sonra da Hava Kuvvetleri komutanı olan Mehmet Erten hakkında çok fazla malumata sahiptir. Erten’in bir olay karışında nasıl davranacağı ile alakalı fikir yürütebilir. Kendisi, Erten’in emir astsubaylarından Fatih Suçatı ile görüşen imamdır. Erten’in aile fotoğrafları, tapu kayıtları gibi bilgiler dahi bu kişide bulunur.

Komutan kendi seçmediyse: Örgüt emir astsubaylığına çok önem vermektedir ve bütün emir astsubaylarının örgütten olmasını beklemektedir. Komutan şayet bu şahıs benim emir astsubayım olacak diyerek emir astsubayını kendisi seçmemiş bunu Hava Kuvvetleri’ne bırakmış ise seçilen emir astsubay yüzde doksan örgüt elemanıdır. Örgüt, haftalık toplantılarda emir astsubayı olabilecek örgüt üyesi personellerin listesini ister. Bu kişilere önceden seni telefonla arayıp emir astsubayı olur musun diye sorarlarsa kabul edeceksin denir. Bu kişiler emir astsubayı olur.

Komutanı değil imamını dinledi: Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten’in emir astsubayı İsmail örgüt üyesidir. Mehmet Erten, bu şahsı çok sevmekteydi. Emekli olduktan sonra emir astsubayını yanında götürmek istedi ancak Selim kod adlı genel müdür “kesinlikle olmaz” diyerek İsmail isimli astsubayı göndermedi. Astsubay İsmail, Hava Kuvvetleri Komutanı Erten’in değil örgütün mahrem imamı Selim Kod’un sözünü dinledi.

Yağmurcular FETÖ’cü: Selim kod adlı genel müdür, Yağmurcular denen ekiple doğrudan irtibatlıdır. Bu grup toplam 5 kişidir. Bu örgütsel bir isim mi bilmiyorum. Ancak örgüt içerisinde bunlara Yağmur ekibi denirdi. Bu Yağmur ekibi direk Selim Kod’a rapor verirler. Yağmur ekibi bildiğim kadarı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki generallerin odalarını arar ve odada dinleme cihazı olup olmadığını kontrol ederlerdi. Bu kişiler FETÖ üyesidir.

Odalar temizlenirdi: Örgüt tarafından dinlenen komutanın odası ne zaman aranacaksa tarihleri önceden Selim Kod’a söylerlerdi. Selim Kod da ilgili müdüre bunu söyler, o tarihte komutanın odasına örgüte bağlı emir astsubayları aracılığıyla konan dinleme cihazları alınır, oda içerisi emir astsubayı aracılığıyla temizlenirdi. O tarihte herhangi bir yere dinleme cihazı konmazdı. Şayet komutan kendisi dinleme cihazını bulursa bu cihazın kontrol amaçlı gideceği yer Yağmur ekibiydi. Bu ekip bu cihazı Selim Kod’un emriyle ya bozardı ya da içi boş olan cihaz ile değiştirirdi.

Şanver Paşa böcek buldu: Mehmet Şanver Paşa’nın, Hava Lojistik Komutanlığı’ndan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı’’na gittiğinde koltuğun kenarında dinleme cihazı bulduğunu biliyorum. Örgütün cihazı anlattığım şekilde etkisiz hale getirdiğini tahmin ediyorum. Bu bulunan cihazları etkisiz hale getiren kişinin Yağmurcular ekibinden Uzun kod adlı astsubayın olduğunu biliyorum.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları