loading
close
SON DAKİKALAR

FETÖ'cü albaydan itiraf: Generallik rütbesini Gülen taktı

FETÖ'cü albaydan itiraf: Generallik rütbesini Gülen taktı
Tarih: 28.09.2017 - 11:45
Kategori: Gündem

Erzurum’daki FETÖ davasında itirafçı albay, cemaatçi subaylara tanınan kolaylıklardan Gülen’in bir tuğgenerale rütbesini bizzat taktığına kadar birçok önemli ayrıntıyı anlattı.

FETÖ’nün Erzurum’daki mahrem asker yapılanmasına dair 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başlayan davaya, itirafçı olan Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesi Baştabip Yardımcısı Albay İ.Y.’nin açıklamaları damga vurdu. Aralarında askeri doktor, rütbeli asker, mahrem imam ve eşlerinin de bulunduğu 11’i tutuklu 27 sanık hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlarından 7.5 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istenen davada, tutuksuz yargılanan İ.Y., etkin pişmanlıktan yararlandı ve bilgiler verdi. Örgütün yönlendirmesi ile GATA Tıp Fakültesi’ne girdiğini belirten İ.Y., sonra cemaat toplantılarına nasıl ve kimler aracılığıyla katıldığını anlattı. Hem Bitlis’te hem GATA’da görev yaptığı süreçte, kurmaylık sınavına girecek cemaatçi subayların listelerinin kendilerine verildiğini anlatan itirafçı albay, birçok subayın muayeneden geçmelerine yardım ettiğini anlattı.

‘Dua okuyarak taktı’

2013’te örgütün kendisini ödüllendirmek için ABD’ye gönderdiğini ve Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki malikanesinde 2 gün kaldığını anlatan İ.Y, burada tanık olduğu ilginç bir anı aktardı: “Ben ve İstanbul’daki fizik tedavi doktoru, 2013 yılında Tuğgeneral olan Prof. Mehmet Zeki Kıralp da vardı. Generallik rütbesini Fethullah Gülen benim yanımda dua okuyarak taktı.” 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütle bağlantısını kopardığını ileri süren İ.Y, mahkemeye istenilen her bilgiyi vereceğini söyledi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları