loading
close
SON DAKİKALAR

'FETÖ'cüyüm' diyen 'kahraman' yüzbaşının ifadesi ortaya çıktı: Yakalanacağımı anladım, teslim olmaya karar verdim

'FETÖ'cüyüm' diyen 'kahraman' yüzbaşının ifadesi ortaya çıktı: Yakalanacağımı anladım, teslim olmaya karar verdim
Tarih: 09.01.2018 - 15:48
Kategori: Gündem

'FETÖ'cüyüm' itirafı sonrası gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan Yüzbaşı Burak Akın'ın ifadesi ortaya çıktı.

"FETÖ" üyesi olduğunu söyleyerek Ankara Emniyet Müdürlüğüne teslim olan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın, "yakalanacağını anlayınca teslim olmaya karar verdiğini" söyledi.

AA'nın haberine göre, Akın, buradaki ifadesinde "Geçmişte Fethullah Gülen cemaati olarak tanıdığım, şimdi terör örgütü olarak gördüğüm yapılanma hakkında bildiklerimi ve yaşadıklarımı anlatmak istedim. Geçmişte bu yapılanma içerisinde yer aldığım için pişmanım, örgütün gerçek yüzünü görmemiştim. Geçmişte yaşadıklarım ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadıklarım beni sürekli rahatsız ediyordu. 15 Temmuz, ülkemize en büyük ihanetin yapıldığı geceydi. Uzun zamandır ifade vermek istiyordum ancak cesaret edemiyordum" dedi.

Darbe girişiminden sonra Kara Kuvvetleri Koruma Müdürü Gökhan Erdim'in, FETÖ üyesi olduğuna dair imalarda bulunduğunu aktaran Akın, Erdim'in kendisi hakkında "FETÖ'cü olabilir" dediğini duyduğunu söyledi.

Akın, "Kendisine (Erdim'e) 'Siz kod isim nedir bilmezsiniz. Irak'ta kullanırız' dedim. Kendisi de 'Gece eğlencelerinde Berk ya da Cenk ismini kullanırım' dedi. Örgütteki kod ismim 'Cenk' olduğu için tedirgin oldum" ifadesini verdi.

Akın, 25 Aralık 2017 gecesi, sabah gözaltına alınacağını düşünerek, sabaha kadar uyumadığını, kendisine çanta hazırladığını ve sabah 06.30'a kadar pencere önünde memurların gözaltına almak üzere gelmesini beklediğini dile getirdi.

Yüzbaşı Aygar'ın, 26 Aralık'ta, MİT'ten olduğunu söylediği bir misafirinin öğleden sonra geldiğini bildirerek, baş başa görüşmeleri sırasında Aygar'ın "Önemli bir konuyu anlatıyor" dediğini ifade etti.

"Bundan da benim örgüt üyesi olduğumu söylediler, diye tedirgin oldum" diyen Akın, şunları kaydetti:

"Bana elinde bulunan not defterinden çıkardığı iki farklı not kağıdını okuttu. Bunlardan bir tanesinde tarihte yer etmiş birisinin vatana ihanet ile alakalı söylediği söz yazıyordu. Diğer not kağıdında da yine kendisinin çıkarımda bulunmuş olduğu ve yine vatana ihanetten bahseden sözler yazılıydı. Aramızda geçen bu olay Kara Kuvvetleri Komutanlığı komuta katında bulunan ve yemek odasına girişi çeken kamera kayıtlarından da teyit edilebilir. Tüm bu gelişmeler üzerine yakalanacağımı anladım ve teslim olmaya karar verdim."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları