loading
close
SON DAKİKALAR

'FETÖ’nün en az etkinliği olduğu üç albay devresinin emekli edilmesi kanunu, Hulusi Akar’ın katıldığı ilk YAŞ toplantısı kararıyla çıkarıldı'

'FETÖ’nün en az etkinliği olduğu üç albay devresinin emekli edilmesi kanunu, Hulusi Akar’ın katıldığı ilk YAŞ toplantısı kararıyla çıkarıldı'
Tarih: 12.02.2020 - 10:45
Kategori: Gündem

Balyoz kumpası mağduru emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün TSK'daki etkisinin en az olduğu 3 devreyi birden emekli etmek için yasa çıkardığı yönündeki sözlerine ilişkin olarak sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dünkü grup toplantısında FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin 20 soru sorup cevaplarını da yanıtladı. Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün siyasi ayağının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

CHP lideri konuşmasında FETÖ'nün TSK'yı ele geçirmek için yaptığı hamlelere ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameden bir bölüm okudu. Kılıçdaroğlu'nun alıntı yaptığı iddianamede, "FETÖ, kendisine müzahir elemanların az bulunduğu 1988 ve daha önceki yıllarda mezun olmuş subayları TSK'den tasviye etmek için üç devreyi birden toplu olarak emekli edecek ve hizmet süresini 28 yıla indirecek kanuni düzenlemeleri siyasi otoriteye yaptırabilmiştir" deniliyordu. 

Balyoz Kumpası Davası'nda yargılanan ve 4 yıl hapis yatan, rütbeleri sökülerek er statüsüne indirilen ve 2013 yılında emekli edilen eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun sözlerine atfen Meclis tutanağı paylaştı.  

Üçok, Kılıçdaroğlu'nun sözünü ettiği FETÖ'nün etkinliğinin az olduğu 3 devrenin emekli edilmesi kararının altında Genelkurmay Başkanı olarak Hulusi Akar'ın imzası olduğunu kaydetti.

Üçok'un paylaşımı şöyle:

"Sn Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ’nün siyasi ayağı tarafından çıkarıldığını söylediği, FETÖ’nün en az etkinliği olduğu üç albay devresinin emekli edilmesi kanunu, Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanı olarak katıldığı ilk Yüksek Askeri Şura tarafından alınan karar doğrultusunda çıkarılmıştır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları