loading
close
SON DAKİKALAR

FETÖ'nün kumpas davalarının mağdurları anlatıyor

FETÖ'nün kumpas davalarının mağdurları anlatıyor
Tarih: 08.12.2018 - 13:53
Kategori: Yurt

FETÖ'nün organize ettiği kumpas davaları sonucunda mağdur edilenlerin bir çatı altında toplandığı KumpasDer, kumpas davalarının unutulmaması için bir söyleşi programı hazırladı.

Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KumpasDer), FETÖ'nün organize ettiği kumpas davalarının unutulmaması için her hafta bir söyleşi düzenleyecek.

Her cumartesi 13.00-14.30 saatleri arasında TESUD Genel Merkezi'nde düzenlenecek söyleşilerde FETÖ mağduru isimler yaşadıklarını anlatacak.

KumpasDer'den yapılan açıklamada, "Ülkemiz 11 yıl önce kumpas davaları ile çok sert bir kırılma yaşadı. Bu davalar Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini, yapısını değiştirmek isteyenler tarafından bir araç olarak kullanıldı. Hukukun üstünlüğü hiçe sayılarak ülkenin aydınları muhalifleri tutuklandı ve TSK içinde Atatürkçü vatansever subaylar tasfiye edildi. O günden bu güne kadar bu dava süreçlerinde otuza yakın insan yaşamını kaybetti. Yüzlerce insanın yaşamından yıllar çalındı. Aileler dağıldı. Yüzlerce insan mesleğinden işinden gücünden uzaklaştı. Türkiye Cumhuriyeti devleti askeri ve siyasi olarak güç kaybetti zaman kaybetti.

Bütün bu olup biten sırasında siyasi iktidar FETÖ'ye her türlü desteği sağladı. Ortaklık 17/25 Aralık'ta çatırdadı. Fakat devletin bütün kurumlarını işgal eden FETÖ, gücünün doruğuna ulaşmıştı. Bu güvenle iktidarı tamamen ele geçirmeye kalktılar ve ülkemizi 15 Temmuz'da uçurumun kenarına sürüklediler. Biz inandıramadık, ama örgüt kanlı yüzünü 15 Temmuzda herkese gösterdi.

Kumpas davaların bir çoğu hala bitmiş değil. Bu kumpası kuranlar henüz gerçek suçlarından yargılanmadılar. Ancak zaman geçiyor ve toplum bir çok şey gibi bu dava sürecini de unutuyor. Oysa ülkemizin bu hukuk felaketini tekrar yaşamaması için kumpasların unutulmaması suçlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor.

İşte bu söyleşi çalışmamız bu konudaki hafızanın taze tutulmasını sağlamaya yöneliktir. Umuyoruz ki mücadelemizin bir parçası olarak değerlendirdiğimiz bu çalışma amacına ulaşsın. Geliştirerek bu çalışmayı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."

Söyleşi programı şöyle:

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları