loading
close
SON DAKİKALAR

Feyzioğlu, genel kurul talep eden baroları 'icraat yapmadılar' sözleriyle hedef aldı, barolardan çağrı geldi: Genel kurulu topla, kim seçimden korkuyor herkes görsün

Feyzioğlu, genel kurul talep eden baroları 'icraat yapmadılar' sözleriyle hedef aldı, barolardan çağrı geldi: Genel kurulu topla, kim seçimden korkuyor herkes görsün
Tarih: 26.11.2019 - 09:50
Kategori: Gündem

12 baro başkanı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu olağanüstü genel kurulu toplamaya davet etmiş, Feyzioğlu reddetmişti.

12 barodan yapılan ortak açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu iktidar ve güvenlik dili kullanmaya yönelten eksen kaymasının, giderek koltuk hırsına dönüştüğü ve Türkiye Barolar Birliği’nin en yetkili karar organı olan genel kurulda bu değişimi tartışmaya cesaret edemediğini tespit ediyoruz" denilmiş, Feyzioğlu'na "Genel kuruldan kaçmayın. Ya kanunu derhal uygulayın, ya da derhal istifa edin" çağrısında bulunulmuştu.

Metin Feyzioğlu, dün akşam Habertürk'te katııldığı bir programda baroları hedef alarak, "Benim seçimim 1,5 sene sonra, onların seçimi 1 sene sonra. Metin Feyzioğlu'na vurarak geçirdiler, icraat yapmadılar" dedi.

Feyzioğlu'nun açıklaması şöyle:

"Kıymetli 12 baromuzun 1 sene sonra kendi seçimleri var. 'Biz sizin için şunu yaptık' diyemeyecekler. İstanbul Barosu'nda 48 binden 8 bini almış. Sayın İstanbul, Ankara, İzmir Barosu Başkanı'na somut olarak meslektaşların için hangi katkıda bulundun dediklerinde verilecek cevapları yok. Benim seçimim 1,5 sene sonra, onların seçimi 1 sene sonra. Metin Feyzioğlu'na vurarak geçirdiler, icraat yapmadılar. Yargı Reformu paketi çıktıkça, devamı da çıktıkça 'eyvah, eyvah' diyorlar, mesele bu... Tabii ki külliyeye gidebilirim, Alman Şansölyesi Merkel'le niye görüştün deselerdi yine de mantık arabilirdi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın külliyesine niye gittin diye bir soru sorulamaz."

Baro başkanlarından tepki

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: 

Feyzioğlu'nun hedef aldığı baro başkanlarından açıklama geldi. İstanbul Barosu Başkan Avukat Mehmet Durakoğlu, Feyzioğlu'na, "Pasaportun yeşili senin olsun. Bana bağımsız yargı ver ki, karar celselerinden dişimi sıkmadan çıkabileyim. Konuşsana Sulh Ceza Hakimliklerini... Otomatik tutuklamaları konuşsana..." sözleriyle tepki gösterdi. Durakoğlu, "​Şimdi açık teklif: Topla Genel Kurulu, istemiyorsan seçim de yapma. Seni seçen delegelere “eksenindeki kaymayı” anlatıp güvenoyu iste. Buna yetmiyorsa yüreğin, İstanbul Barosunun Genel Kurulunu topla, gel soralım avukatlara. TV ekranına değil, avukatların arasına gel" dedi.

Durakoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Ankara’da oturup geleceklerini bu hukuksuzluğun sürmesine adayanların, şimdi oradan bir de hukuksuzluğun ritmini ayarlayabilmesini, bize birilerinin anlatması gerekiyor. Kabotaj Bayramı, denizde kutlanır. Adli Yıl açılışı, Külliyede olmaz. Gidersen avukatlık ruhunu çarçur edersin. Hesap sorarlar. Biz boyun eğmeyiz, ram etmeyiz. Biz kamuyu çimdikleriz. Varsan yürü... 'Pirinçin içindeki siyah taş değildir sorun olan... Asıl sorun beyaz taştır' Ayıklayacağız. Asla unutulmayacaksınız... Bu doğru. Tarih sizi 2010 referandumunun “yetmez ama evetçiler” gibi anacak. Bu mesleği tv karşısında “çay demleyip elma dilimleyenlerin” uğraşı sananlar yanıldıklarını anlayacaklar. Biz bedenini, ruhunun mezarlığı haline getirenlerden değiliz. Olmayacağız. Yapamayacaklar. Ben işimi Orhan Apaydın’a bakarak yapıyorum. İstanbul Barosunun mücadele geleneği, onun yaşamını almıştı. Mücadele bizim saygınlığımızın kaynağıdır. Mücadele etmezsek Apaydın’a borçlanırız biz.

Dante diyor ki; cehennemin en karanlık yerleri kriz zamanlarında sessiz kalanlara ayrılmıştır. “Adaletsizliği önlemek için güçsüz olduğumuz zamanlar olabilir, ama protesto edemeyeceğimiz bir zaman olamamalı” diyor Elie Wiesel... 

Pasaportun yeşili senin olsun. Bana bağımsız yargı ver ki, karar celselerinden dişimi sıkmadan çıkabileyim. Konuşsana Sulh Ceza Hakimliklerini... Otomatik tutuklamaları konuşsana...

En kötüsü etrafa renk saçarken kendi içinde siyah olmak... Kanun bize 76 ve 95. Maddeleriyle insan hakları ihlallerine karşı çıkma görevi yüklüyor. İhlaller iktidarlardan gelir ve sen ona karşı duracaksın. Kütüphane desibelindeki seslerle değil, şair dostlarının gece seanslarına benzer toplantılarda tatmin arayarak değil, avukat olarak.. 

Biz kararı verdik: En ziyade müsaadeye mazhar Baro olmayacağız. Onurumuzla yapacağız bu işi... Kapıkulu olmak yerine özgür birey olmayı tercih ettik. Öyle kalacağız. Bu işler rakamlarla sayılarla matematikle izah edilmez. Anlatacağız anlamayanlara.

Şimdi açık teklif: Topla Genel Kurulu, istemiyorsan seçim de yapma. Seni seçen delegelere “eksenindeki kaymayı” anlatıp güvenoyu iste... Buna yetmiyorsa yüreğin, İstanbul Barosunun Genel Kurulunu topla, gel soralım avukatlara... TV ekranına değil, avukatların arasına gel... 

Heidi’nin ayağı çıplak duruyor. Değişen hiç bir şey yok. 1,5 yıl hukuksuzluğa tahammülümüz de yok. Ya TBB Genel Kurulunu topla, ya da İstanbul Barosunu Genel Kurula çağır. Söz veriyorum. Çağırdığın gün, ben bütün avukatları toplayacağım. Kaçmayacağım."

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük: Adana Barosunu seçimli olağanüstü genel kurula çağırın, bakalım kim korkuyor?

Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük de yaptığı açıklamada, "TBB Başkanı Sn.Metin Feyzioğlu, Avukatlık Kanunu m.83 size ve yönetiminize bu yetkiyi veriyor, 12 barodan birisi olan Adana Barosunu seçimli olağanüstü genel kurula çağırın, sonra da TBB’yi çağırın seçimli genel kurula, bakalım kim seçimden korkuyor? hadi görelim" ifadelerini kullandı.

Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan: Kendisi gibi korkmuyor, daveti heyecanla bekliyoruz

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da Feyzioğlu'nun sözlerine şöyle tepki gösterdi:

"TBB başkanının kanunda yetkisi var, çağırsın toplayalım Ankara Barosu Genel Kurulunu, takdir meslektaşlarımızın. Kendisi gibi korkmuyor, daveti heyecanla bekliyoruz."

Urfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel: Urfa Barosunun genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırın

Feyzioğlu'nu genel kurul toplamaya çağıran 12 barodan biri olan Urfa Barosunun başkanı Avukat Abdullah Öncel de hodri meydan dedi. Yücel, "Sayın Metin Feyzioğlu Avukatlık Kanunu 83.madde size bu yetkiyi veriyor, Hodri Meydan, 12 barodan biri olan Urfa Barosunun genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırın, kim seçimden korkuyor herkes görsün" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları