loading
close
SON DAKİKALAR

'Fikir ve ifade özgürlüğü yoksa demokrasi de yoktur'

'Fikir ve ifade özgürlüğü yoksa demokrasi de yoktur'
Tarih: 20.01.2016 - 18:45
Kategori: Sendika

SODEV Başkanı Erol Kızılelma,bir basın açıklaması yaparak fikir ve ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kararlı bir şekilde kınadıklarını söyledi.

SODEV Başkanı Erol Kızılelma,bir basın açıklaması yaparak fikir ve ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kararlı bir şekilde kınadıklarını söyledi.Kızılelma'nın açıklaması şöyle:

"Ülke ve dünya sorunlarına ilişkin görüşlerini açıklamak, her akademisyenin asli görevlerindendir. Ayrıca, akademisyen olsun olmasın, her yurttaş görüşlerini özgürce ifade edebilmelidir. Kaldı ki, temelde barışı amaçlayan her görüş saygıdeğerdir. Bu çerçevede, devletin her kademesi tarafından, görüş bildiren akademisyenlere, caydırma veya cezalandırma, amacıyla yapılan her türlü baskı, tehdit, korkutmadan özenle kaçınılmalıdır. Hele, görüş belirten akademisyenler hakkında soruşturması başlatmak ve onları gözaltına almak çok büyük bir ayıp olmanın ötesinde demokrasi suçudur.

Cumhurbaşkanı’nı ve AKP iktidarını, sağduyuya, sükunete toplumsal barışı zedelememeye davet ediyoruz. Demokrasilerde herkes aynı düşünceyi paylaşmak zorunda değildir. Başbakanların, bu görüşlerinizi geri alın deme hakkı yoktur. Bugüne kadar görülmemiş olan bu baskı ortamı, demokrasimize onarılmaz şekilde zarar verdiği gibi, ülke huzurunun ve bütünlüğünün korunmasını da büyük ölçüde zaafa uğratmaktadır.

Fikir ve ifade özgürlüğüne yapılan saldırıları kararlı bir şekilde kınıyoruz."

Vişne Haber Ajansı - Sevcan Yörük

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları