loading
close
SON DAKİKALAR

Film Festivali jüri başkanları Ceylan ve Mungan

Film Festivali jüri başkanları Ceylan ve Mungan
Tarih: 11.02.2012 - 23:38
Kategori: Kültür & Sanat

31 Mart-15 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 31. İstanbul Film Festivali'nin Altın Lale Uluslararası Yarışma Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan, Ulusal Yarışma Jüri Başkanı Murathan Mungan olarak açıklandı.

31. İstanbul Film Festivali Altın Lale Uluslararası Yarışma jüri başkanlığını, 2011’de Bir Zamanlar Anadolu’da filmiyle Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü alan , 1997 yılından bu yana altı uzun metrajlı filme imza atan yönetmen, senarist ve fotoğraf sanatçısı Nuri Bilge Ceylan  üstlenecek.

Ceylan, 2003'te Cannes Jüri Büyük Ödülü (Uzak), 2006'da Cannes FIPRESCI Ödülü (İklimler) ve 2008'de Cannes En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görüldü.

Uluslararası Yarışma Jürisi’nin seçeceği En İyi Film, Eczacıbaşı Topluluğu’nun Şakir Eczacıbaşı anısına vereceği toplam 25.000 Avro değerinde para ödülünün de sahibi olacak. Bu para ödülünün 10.000 Avrosu En İyi Film ödülünü kazanan filmin Türkiye dağıtımcısına verilecek. Jüri ayrıca, gösterilen özel bir başarı için, bir yönetmene “Jüri Özel Ödülü” verebilecek.

Ulusal Yarışma Ödülleri

İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını, birçok eseri tiyatroya uyarlanan,  Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı kült film Dağınık Yatak’ın senaristi, şair ve yazar Murathan Mungan üstlenecek. İlk kitabı Mahmud ile Yezida’yı yayımladığı 1980 yılından bu yana 45’ten fazla yapıt kaleme alan Murathan Mungan’ın, şiir, öykü, roman, deneme ve eleştirilerinin yanı sıra birçok tiyatro oyunu, senaryo ve şarkı sözleri de var.

Murathan Mungan başkanlığındaki Ulusal Yarışma Jürisi Festivalde, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek.

Ulusal Yarışma Jürisi’nin seçeceği En İyi Film 150.000 TL; En İyi Yönetmen 50.000 TL; En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu 10.000'er TL ile ödüllendirilecek. İlk kez 2011 yılında para ödülüyle desteklenen Jüri Özel Ödülü bu yıl Efes Pilsen tarafından verilmeye başlanıyor. Altın Lale Ulusal Yarışma’ya katılan filmler arasından Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere Efes Pilsen tarafından 30.000 Amerikan Doları ödül verilecek. Akbank desteğiyle gerçekleşecek 31.İstanbul Film Festivali’ne katılmak isteyen Türk filmlerinin, en geç 3 Şubat Cuma akşamına kadar festival merkezine (İKSV, Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Cad. No. 5, 34433 Şişhane) başvurmaları gerekiyor.  Festival yönetmeliğiyle başvuru formlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için: film.iksv.org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları