loading
close
SON DAKİKALAR

Firefox niyeti fena bozdu

Firefox niyeti fena bozdu
Tarih: 11.02.2012 - 22:30
Kategori: Bilim & Teknoloji

Mozilla'nın Firefox sürümlerini hızla yayınlama hakkındaki yeni planı, sizi çok şaşırtabilir!

Mozilla'nın Firefox'un geliştirme sürecini hızlandırarak her 6 haftada bir yeni ana sürüm yayınlaması birçok tartışmanın ortaya çıkmasına neden olmuştu. Ancak Mozilla'nın son günlerde geliştirme sürecini nasıl daha da hızlandırabileceğini düşündüğü ortaya çıktı.

Mozilla şu an her 6 haftada bir yeni Firefox sürümünü kullanıma sürüyor. Ancak organizasyon bu süreyi 5 hafta veya daha kısa bir periyoda düşürmenin planlarını yapmaya başladı bile. Mozilla yazılım mühendisi Josh Aas, hızlandırılmış takvim sayesinde onarımları kullanıcılara çok hızlı ulaştırabildiklerini söylüyor ve soruyor: "Bunu daha da hızlı yapabilir miyiz?" Aas, bunun zor bir iş olacağını da sözlerine ekliyor.

"Yanma riski" yüksek bir plan!

Diğer geliştiricilerden gelen tepkiler ise karışık. Mozilla Ağ mühendisi Anthony Hughes, bunun büyük bir hedef olduğunu ancak süreç otomatik haline gelmeden önce "yanma" riskinin yüksek olduğunu söylüyor. Ron Hunter ise öncelikle güncellemenin tüm eklentileri, temaları ve diğerlerini etkilemeyeceğinden emin olunması gerektiğini söylüyor.

Ancak Firefox yayın yönetmeni Christian Legnitto, gelecekteki döngünün kısalacağını ancak bunun yakın bir zamanda olmayacağını söylüyor. Legnitto'ya göre öncelikle 6 haftalık döngünün rayına oturması gerekiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları