loading
close
SON DAKİKALAR

Fırtına Gökçeada seferlerini iptal ettirdi

Fırtına Gökçeada seferlerini iptal ettirdi
Tarih: 11.02.2012 - 23:04
Kategori: Şehir

Çanakkale'de saatteki hızı 70 kilometreyi aşan şiddetli poyraz, Gökçeada’ya deniz ulaşımının iptal edilmesine neden oldu.

Diğer yandan Çanakkale Boğazı’nda ve Ege Denizi’nin kuzeyinde adalara deniz ulaşımını sağlayan, Özel İdare’ye bağlı GESTAŞ şirketine ait feribotlar, poyraz nedeniyle güçlükle sefer yapıyor.

Ege Denizi’nin kuzeyinde fırtınanın etkisiyle devleşen dalgalar yüzünden, bugün saat 10.00’da yapılması gereken Kabatepe-Gökçeada seferiyle saat 15.00’de yapılacak olan Gökçeada- Kabatepe seferi iptal edildi. Çanakkale Boğazı’nda, Çanakkale-Eceabat ve Lapseki- Gelibolu ile Geyikli- Bozcaada seferleri ise fırtınaya rağmen güçlükle sürdürülüyor. 

Boğazda özel sektöre ait mini feribotlar da Çanakkale- Kilitbahir, Çardak-Gelibolu arasında, fırtınaya rağmen seferlerini sürdürmeye devam ediyor.

Bu arada, Çanakkale boğazından transit geçiş yapmak isteyen küçük tonajlı onlarca gemi, fırtına nedeniyle Boğaz girişindeki güvenli demirleme noktalarında ve Bozcaada Ayazma Koyu yakınlarında demir atarak, fırtınanın dinmesini bekliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları