loading
close
SON DAKİKALAR

Flaş ‘Andıc'da Başbakan’ın imzası var’

Flaş  ‘Andıc'da Başbakan’ın imzası var’
Tarih: 12.02.2012 - 19:06
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan’ın imzasının yer aldığı MGK direktifi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ileri sürdü...

İnternet Andıcı’ sanıkları, davaya konu olan internet sitelerinin, altında Başbakan Erdoğan’ın imzasının yer aldığı MGK direktifi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ileri sürdü.

İrticayla Mücadele Eylem Planı Davası’yla birleştirilen İnternet Andıcı Davası’nın 36. duruşmasında sanıklar çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Albay Dursun Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz ve tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Mehmet Eröz’ün avukatı İlkay Sezer’in talebi üzerine MGK Genel Sekreterliği Hukuk Müşavirliği tarafından özel kurye ile gönderilen Ocak 2006 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) direktifinin mahkemeye ulaştığını açıkladı. Gönderilen evrakın heyetçe incelendiğini belirten Özese, daha sonra tekrar kuryeye iade edildiğini belirtti. Evrakın 17 Ekim 2011 tarihinde mahkemede hazır edilmesinin istendiğini ifade eden Özese, dava öncesinde yine kurye ile birlikte bu evrakın mahkemeye sunulduğunu ve duruşma başlamadan önce bu belgenin incelendiğini söyledi.

‘Bölücü faaliyetler’

Mahkeme başkanı Özese gelen evrakları okudu. Direktifin 19 Ocak 2006 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığı söyleyen Özese, evrakın başlığının ’Bölücü faaliyetlere yönelik eylem planı’ olduğunu belirtti. Birinci madde ve planın amacının ’Bölücü faaliyetler ile terör örgütü ve destekçilerini etkisiz hale getirmek, meşruiyet kazanmalarını önlemek, yurt içi ve yurt dışındaki etkilerini ortadan kaldırmak ve bu konuda top yekün mücadelenin oluşumunu sağlamak’ şeklinde geçtiğini ifade etti. Özese, ikinci maddesinin ise eylem planının top yekün mücadeleyi temin maksadıyla yurt içi ve yurt dışında yürütülecek bilgilendirmeye Milli Birlik ve Beraberliği sağlamaya yönelik tedbirleri kapsadığını söyledi. Bazı avukatlar, dava konusu internet sitelerinin, bu planda da belirtildiği amaç doğrultusunda kurulduğunu iddia ederek bu gelen belgenin çok önemli olduğunu ifade etti.

‘Askeri mahkeme yetkili’ tartışması

Tutuklu sanıklardan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun avukatı ve aynı zamanda kızı olan Nazlı Çubuklu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu dava için yetkili olmadığını öne sürdü: “Görevsizlik talebimiz mahkemeniz tarafından reddedildi. Biz de olumlu görev uyuşmazlığı çıkarılması için Askeri Yargıtay Başsavcılığı’na gönderilmesi talebiyle mahkemeye dilekçe verdik. Bu konuda direniyoruz. Siz dosyayı göndermek zorundasınız. Yoksa suç işliyorsunuz” dedi. Bazı sanık avukatları da dilekçelerinin olumlu görev uyuşmazlığı çıkarılması için Askeri Yargıtay Başsavcılığına gönderilmesini istedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları