loading
close
SON DAKİKALAR

Foça'da askeri eğitim uçağı düştü

Foça'da askeri eğitim uçağı düştü
Tarih: 11.02.2012 - 21:11
Kategori: Gündem

İzmir 'in Foça İlçesi açıklarında akşam saatlerinde askeri bir eğitim uçağı denize düştü.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çiğli 2. Anajet Üs Uçuş Eğitim Komutanlığından havalanan T-37 tipi bir eğitim uçağının kayıp olduğunu, görgü tanıklarının Foça ilçesinin kuzeyinde, Aslanburnu mevkisi civarında eğitim uçağı düştüğünü söylediğini, bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldığını bildirdi.

Vali Kıraç, görgü tanıklarının, bir eğitim uçağının saat 16.30-16.45 civarında Foça’nın kuzeyi 7-8 kilometre açığında Aslanburnu yakınında denize düştüğü yönünde bilgi verdiğini söyledi.

Çiğli 2. Anajet Üs Uçuş Eğitim Komutanlığından havalanan T-37 tipi bir eğitim uçağından haber alınamadığını, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri, Jandarma Komutanlığı ekipleri ve arama kurtarma birliklerinin bölgede arama tarama çalışmalarına başladığını belirten Vali Kıraç, "Görgü tanıkları Foça ilçesinin kuzeyinde eğitim uçağı düştüğünü söyledi. Bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. Aramalarda henüz uçak bulgusuna rastlanılmadı" dedi.
Foça Kaymakamı Adem Arslan da balıkçıların Aslanburnu civarında uçak düştüğü yönünde ihbarda bulunduğunu kaydetti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise görgü tanıklarının, karadan 7 kilometre kadar açıkta uçağın denize düştüğünü söylediklerini ifade etti.

Helikopterlerin arama çalışması yürüttüğü bölgede, ambulansları ekipleri de hazır bekletiliyor.

Resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgiye göre ise düştüğü bildirilen askeri eğitim uçağında bir eğitmen Türk subayla, Pakistanlı pilot öğrencinin bulunduğu öğrenildi.

İzmir’in Foça İlçesi Aslanburnu açıklarında, askeri eğitim uçağının saat 16.45’te düştüğü belirtildi. Bölgedeki balıkçılar, kazayı bildirirken, uçağın bir kanadının kırıldığını ve ardından alev aldığını belirtti. Aslanburnu sahilinde AKS ve 112 ekipleri bekletilirken, denizden arama çalışmaları başladı.

Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, Kaymakam Adem Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Zeren ve Foça İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Recep, Aslanburnu mevkiine geldi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin pilot eğitiminde kullanılan T-37 uçakları jet motorlu ve iki kişilik. Hava Harp Okulu’nu bitiren pilot adayları önce SF-260D eğitim uçakları ile uçuş eğitimine başlıyor. Pilotaj eğitiminin ikinci aşaması ise İzmir/Çiğli’deki 122. Filo’ya ait T-37 uçakları ile veriliyor. Hava Kuvvetleri’nde 1963’te kullanılmaya başlanan T-37’ler son bir yıldır Ankara’da TAI tesislerinde üretilen Koreli KAI şirketinin tasarımı KT-1 uçakları ile değiştiriliyor. Yıl sonuna kadar T-37’lerin tamamen emekli edilmesi planlanıyor. 

T-37 jet eğitim uçaklarında bu güne kadar 12 kaza yaşandı. İlk uçak, 12 Şubat 1980’de İzmir Cumaovası yakınlarında düştü. Kazada yalnız uçuş yapan Teğmen İ. Kemal Turhan şehit oldu. 21 Eylül 2007’de Karaburun yakınlarında meydana gelen kazada ise Yüzbaşı Ahmet Kendir ile Teğmen Ersun Atılgan uçağı fırlatma koltuğu kullanarak terk etmişti. Geçen yıl 14 Temmuz’da meydana gelen kazada ise Yüzbaşı Hasan Öztürk ile Teğmen Erol Er’in uçtuğu T-37, Güzelbahçe sahilinin 30 metre açığında denize düşmüş, olayda pilotlar şehit olmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları