loading
close
SON DAKİKALAR

Furkan Vakfından; Özgürlük Yürüyüşü ve Basın Açıklaması engeli hakkında açıklama

Furkan Vakfından; Özgürlük Yürüyüşü ve Basın Açıklaması engeli hakkında açıklama
Tarih: 20.03.2022 - 23:40
Kategori: Gündem

Polis, Adana'da Furkan Vakfı üyelerine biber gazı sıkarak müdahale etti. Açıklamada; tutuklu yargılaması devam eden 8 Furkan Gönüllüsü kardeşleri için yasal haklar çerçevesinde gerçekleştirecekleri Özgürlük Yürüyüşü ve Basın Açıklaması polis vahşeti ile engellenmiştir!...

Furkan Vakfı; "Özgürlük Yürüyüşü ve Basın Açıklaması Engeli Hakkında

20 Mart 2022 tarihinde Furkan Hareketi mensupları, haksız tutuklu yargılaması devam eden 8 Furkan Gönüllüsü kardeşleri için yasal haklar çerçevesinde gerçekleştirecekleri Özgürlük Yürüyüşü ve Basın Açıklaması polis vahşeti ile engellenmiştir!

Furkan Gönüllüleri haksız yere tutuklanan 8 kardeşi için Özgürlük Yürüyüşü ve Basın Açıklaması gerçekleştirmek üzere Adana Valiliği’ne bildirimde bulunulmuşlardı. Adana Valiliği’nin İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yayınladığı Basın Bülteni’nde belirlenen yürüyüş yol güzergâhı, toplantı alanları ve dağılma yol güzergâhları üzerinden, burada açıklanan ve izin verilen güzergâhlara göre yürüyüş rotası belirlenmiş olmasına rağmen Adana Emniyeti daha toplanma ve yürüyüş başlamadan kadın-erkek, bebek-çocuk, yaşlı-genç demeden sert müdahalelerle hukuksuzca ve acımasızca Furkan Hareketi mensuplarını vahşice saldırarak yaraladı.

GÖSTERİ YÜRUYÜŞÜ HAKKINI KULLANMAK İSTEYEN VATANDAŞA POLİSTEN SOKAK ORTASINDA KANLI İŞKENCE!

Valiliğin belirlemiş olduğu güzergâhta toplamak isteyen grubun önce yolunu kapattılar ardından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu gruba saldırganca ağıza alınmayacak galiz küfürler savurup biber gazlarıyla müdahale ederek plastik mermi yağmuruna tuttular. Yoğun biber gazı kullanımıyla etkisiz hale getirilen vatandaşlar coplarla ve esnaf dükkanlarından alınan soparlarla öldüresiye dövdüler.

ADANA EMNİYETİ YİNE SUÇ İŞLİYOR!

Türkiye, hukukta öyle bir noktaya gelmiştir ki; artık vatandaş özgür bir şekilde kendisine tanınan hakkı kullanabilmek için dahi mücadele vermek zorunda olduğu bir ülke haline dönüşmüştür. Polisin “Devlete başkaldırmayın yoksa daha beterini yaşayacaksınız” ifadesi ile muhalif seslerin kolluk kuvvetleriyle nasıl engellendiğine bir kez daha şahit olduk. Polis zulmüne maruz kalan Furkan Gönüllüleri meşru haklarının bu şekilde ağır müdahalelerle engellenmesini sloganlarıyla protesto etti.

Polisin işkenceyi aratmayan ağır müdahalesi ve grup içindeki polis amirlerinden bir tanesinin plastik mermi sıkan polise “Allah’ına kurban, helal olsun sana” diyerek desteklemesiyle Adana Emniyeti’nin vatandaşına karşı polis ekiplerini nasıl kışkırtarak üzerine saldığı görmüş olduk.

ADANA EMNİYETİ’NİN CANAVARCA HİSLE VAHŞİCE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ MÜDAHALELERDEN BAZILARI;

1. Valiliğin belirlemiş olduğu güzergâhta ilerlemek isteyen grubun önce yolu kapatıldı!

2. Polis yetkisizce çekilen görüntüleri silmek için vatandaşların ttelefonlarını darp ederek gasp etmeye çalıştı.

3. Kadın-Erkek ayırt etmeksizin biber gazları sıkılarak adeta plastik mermi yağmuruna tuttular.

4. Yüzlerce hatta binlerce kişiye coplarla ve sopalarla öldüresiye vuruldu!

5. Bazı Furkan gönüllüleri polis coplarıyla kafalarına ağır darbe aldılar, bazılarının ise burnunun, kafalarının kırılarak hastaneye kaldırıldı.

6. Biber gazıyla etkisiz hale getirilen vatandaşa coplarla vurulmaya devam edildi!

7. Kadınlar ve çocuklar üzerinde cop ve plastik mermi kullanıldı!

8. Sıkılan ağır biber gazlarından orada bulunan çocuklar ve bebekler etkilendi!

9. Üç polis aynı anda, bir bayan vatandaşa biber gazı ve copla saldırdı!

10. Bayan Furkan Gönüllüleri kafasından, sırtından ve bacaklarından cop darbeleriyle hasar aldılar!

11. Eşzamanlı olarak farklı noktalarda aynı taktiği uygulayarak, onlarca polis sadece bir kişinin üzerine tekme ve coplarla saldırdı.

12. Bir grup polis 14-15 yaşlarındaki bir genci kovalayarak arkasından plastik mermi sıktı!

13. Döverek yere yatırdıkları adamın üzerine onlarca polis coplarla saldırdı!

14. Adana Emniyeti’nin ağır müdahaleleri sonucu Bayan Furkan Gönüllüleri hastaneye kaldırıldı!

Adana emniyetinin vahşice çıldırmışçasına yaptığı zulmü gören vicdan sahibi herkesi tepki vermeye davet ediyoruz!

İşkenceci Adana Emniyeti yetkilileri ve ağır müdahalede yer alan polislerin her biri tek tek yargılanmalı!

SON DURUM

Furkan Hareketi mensuplarının ardından basın açıklaması yapmak üzere yola çıkan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye de Emniyet mensupları biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. Müdahalenin etkisiyle bir depoya sığınan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve beraberindeki kişiler polis tarafından depoda hukuksuzca alıkonuldular.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin serbest bırakılmasını isteyen sevenlerine karşılık Emniyet müdürü: "İstediğim zaman bırakırım" diyerek hukuksuz alıkoyamaya devam etmektedir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi bir esnaf deposunda adeta rehin alarak gözaltında tutan Emniyet, Hocaefendi’yi ve beraberindekileri serbest bırakmadıkça Furkan hareketi mensupları Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin alıkonulduğu deponun önünde: “Hocamızı almadan buradan gitmeyiz!” diyerek tepkilerini sürdürmektedirler. Adana Emniyeti saatlerdir Furkan Hareketi mensuplarını sokaklardan ağır bir şekilde darp ederek sokaklarda sürerek vahşice darp etmeye devam etmektedir.

Kimi gönüllüler hastanede tedavi altında, kimi gönüllüler ise polis müdahalesinden civardaki camilere sığınmış durumdalar."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları