loading
close
SON DAKİKALAR

G-20 bakanları işsizliğe çare arıyor

G-20 bakanları işsizliğe çare arıyor
Tarih: 11.02.2012 - 22:03
Kategori: Gündem

G-20 ülkeleri çalışma ve istihdam bakanları, küresel krizle birlikte daha fazla ön plana çıkan istihdam sorununa çare bulmak amacıyla dönem başkanı Fransa'nın başkenti Paris'te toplandı.

İki gün sürecek toplantılarda Türkiye'yi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik temsil ediyor.
 
G-20 toplantısı boyunca, istihdam, sosyal koruma, çalışma hakları ile ilgili yapılacak çalışmalar ele alınacak. Bakanlar, bu konularla ilgili her düzeydeki çalışmada, özellikle uluslararası kuruluşların da dahil olacağı bir uyumun aranmasının yollarını arayacak.
 
Toplantı sonunda, bu konuda bir tavsiye karar tasarısının yayınlanması bekleniyor.
 
Tavsiye kararları, 3-4 Kasım 2011 tarihlerinde G-20 dönem başkanı Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde üye devletlerin liderlerine sunulacak.
 
 Fransa Çalışma, İstihdam ve Sağlık Bakanı Xavier Bertrand'ın ev sahipliğini yapılacak toplantılarda, üye ülke bakanları işçi ve işveren temsilcileriyle de, işçi hakları ve istihdam konusunu görüşmek üzere ayrı toplantılarda biraraya gelecek.
 
Bakan Çelik, 'Herkes için Sosyal Korumanın İyileştirilmesi: Farklı Durumlar, Benzer Sorunlar'' başlıklı oturumda bir konuşma yapacak ve Türkiye'deki uygulamaları anlatacak.
 
Toplantılarda, Uluslararası  Çalışma Örgütü (ILO) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD), istihdam yaratılması ve zor durumda olan grupların desteklenmesi, işçi hakları ve sosyal güvenliği artırılması yolunda hazırladıkları raporlar da ele alınacak.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu akşam Elysee Sarayı'nda G-20 bakanlarının onuruna bir yemek verecek.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları