loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1

Galatasaray: 2 - Beşiktaş: 1
Tarih: 05.11.2022 - 22:55
Kategori: Spor

Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı Icardi'nin attığı gollerle 2-1 yendi.

Süper Lig'in 13. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri; 18 ve 59. dakikalarda Icardi kaydetti. 24 puana yükselen Cimbom, Süper Lig'de Beşiktaş ile sahasında yaptığı son 6 derbide mağlup olmadı.

Nef Stadı'nda oynanan mücadelenin 18. dakikasında Galatasaray 1-0 öne geçti. Rashica'nın sert ortasında arka direkteki Barış Alper, topu kafayla altıpas gerisindeki Icardi'ye indirdi. Arjantinli yıldız, bekletmeden çok sert bir şut çıkardı ve topu ağlara gönderdi.

28. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı: 1-1. Gedson'un Galatasaray yarı sahasının ortalarında sol kanatta kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Saiss'in kafayla indirdiği topa altıpas gerisindeki Cenk Tosun vole vurdu ve ağları havalandırdı.

34. dakikada yaşanan karambolde Mertens'in topukla gönderdiği topu Mert Günok iyi bir refleksle çeldi. Altıpasa düşen topu Galatasaraylı futbolcular ağlara göndermek istese de araya giren savunma kornere attı.

İlk 45 dakika 1-1 eşitlikte tamamlandı.

59. dakikada Galatasaray, Mauro Icardi'nin golü ile maçta tekrar öne geçti. Oliveira'nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Icardi, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Mert Günok'un solundan ağlarla buluşturdu.

ASLAN 2 KEZ DİREĞE TAKILDI

70. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Mertens'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Icardi'nin sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direkten geri geldi. 75. dakikada ise bu kez Kerem Aktürkoğlu'nun ceza alanında sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak bir kez daha üst direktte patladı.

Bu sonucun ardından Galatasaray 24 puana yükselirken, Beşiktaş 22 puanda kaldı.

EVİNDEKİ SON 6 MAÇTA BEŞİKTAŞ'A YENİLMEDİ

Galatasaray, Süper Lig'de Beşiktaş ile sahasında yaptığı son 6 derbide mağlup olmadı. Siyah-beyazlılara karşı iç sahadaki son mağlubiyetini 2016-2017 sezonunda, 27 Şubat 2017'de yapılan maçta yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 6 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray, söz konusu derbilerde 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

KARTAL BÜYÜK MAÇLARDA KAYIP

Şenol Güneş'in göreve başlamasının ardından ilk maçında HangiKredi Ümraniyespor'u 5-2 yenerek yeni bir hava yakalayan Beşiktaş'ın, bu sezon büyük maçlarda galibiyeti bulunmuyor.
Siyah-beyazlı ekip, bu sezon Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçta rakibiyle golsüz berabere kalırken, Başakşehir'e 1-0, Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Trabzonspor ile ise 2-2 berabere kalarak 1 puan aldı.

Stat: Nef

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emre Taşdemir (Dk. 80 Dubois), Torreira (Dk. 90+2 Emin Bayram), Oliveira (Dk. 90+1 Midtsjö), Barış Alper Yılmaz (Dk. 64 Kerem Aktürkoğlu), Mertens (Dk. 80 Berkan Kutlu), Rashica, Icardi

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier (Dk. 40 Tayfur Bingöl), Tayyip Talha Sanuç, Saiss, Umut Meraş (Dk. 70 Necip Uysal), Salih Uçan (Dk. 64 Redmond), Josef, Gedson, Cenk Tosun, N'Koudou (Dk. 64 Muleka), Weghorst

Goller: Dk. 18 ve 59 Icardi (Galatasaray), Dk. 28 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 42 Mertens, Dk. 89 Oliveira, Dk. 90+2 Torreira (Galatasaray), Dk. 73 Josef, Dk. 73 Redmond, Dk. 77 Necip Uysal, Dk. 90+3 Tayfur Bingöl (Beşiktaş)

Kaynak : HaberTürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları