loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray: 2 - Gençlerbirliği: 0

Galatasaray: 2 - Gençlerbirliği: 0
Tarih: 11.03.2012 - 11:53
Kategori: Spor

Galatasaray, orta sahadaki iki vazgeçilmez oyuncusunun golleriyle 3 puanın sahibi oldu...

Fenerbahçe derbisi öncesi Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray, orta sahadaki iki vazgeçilmez oyuncusunun golleriyle 3 puanın sahibi olurken, ceza sınırındaki isimlerin kart görmemesiyle rahat bir nefes aldı.

Sarı-kırmızılı takımın gollerini 48. dakikada Felipe Melo ve 58. dakikada frikikten Selçuk İnan attı.

Galibiyet serisini 6 maça çıkaran ev sahibi, puanını da 69'a yükseltti. Bu sezon 10. yenilgisini alan Başkent ekibi ise 44 puanda kaldı.

Gelecek hafta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan kaleci Muslera, Ujfalusi, Semih ve Necati, karşılaşmayı kart görmeden tamamladı.

GALATASARAY: 2 - GENÇLERBİRLİĞİ: 0
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Engin, Melo, Selçuk, Riera (Dk. 46 Emre Çolak), Necati (Dk. 78 Aydın Yılmaz), Elmander (Dk. 84 Milan Baros)
Gençlerbirliği: Özkan, Ergün, Aykut, Cem, Kulusic (Dk. 56 Mehmet Sedef), Murat, Mehmet (Dk. 76 Soner Aydoğdu), Azofeifa, Hurşut, Yasin, Tum (Dk. 63 Ersen Martin)
Goller: Dk. 48 Melo, Dk. 58 Selçuk İnan (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 16 Kulusic, Dk. 89 Azofeifa (Gençlerbirliği), Dk. 41 Eboue (Galatasaray)

MAÇIN AYRINTILARI

Melo, Arena'da coşuyor

Gençlerbirliği filelerini havalandırarak bu sezon 9. golüne imza atan Brezilyalı yıldız, bu gollerin 8'ini iç saha maçlarında kaydetti. Attığı golün ardından her zamanki gibi “Pitbull” sevincini yapan Melo'nun daha sonra Eboue ile karşılıklı ilginç dansları dikkati çekti.

Selçuk'tan frikik golü

İlk yarıda benzer bir noktadan kullandığı frikik vuruşunda kaleci Özkan Karabulut'u geçemeyen Selçuk, ikinci yarıdaki fırsatı iyi değerlendirerek güzel bir gole imza atarak, taraftarları adeta ayağa kaldırdı. Selçuk, bu sezon gol sayısını da 9'a yükseltti.

Elmander sakatlandı

Maçın son bölümlerinde teknik direktör Fatih Terim'in yanına gelerek ağrısı olduğunu işaret eden Elmander, bir süre sonra sağ baldırını tutarak yerde kalırken, İsveçli oyuncu sahadaki yerini 85. dakikada Milan Baros'a bırakmak zorunda kaldı.

Necati'nin iç sahada şansı yok

Deplasman maçlarında rakip fileleri 5 kez havlandıran Necati, iç saha maçında yine golle buluşamadı.

Gençlerbirliği, 'üç büyükler'e diş geçiremedi

Son 3 deplasman maçında sırasıyla Beşiktaş (3-2), Fenerbahçe (6-1) ve Galatasaray'la (2-0) karşılaşan Ankara temsilcisi, üç maçı da kaybetti. Ligde 5 maçtır kazanamayan Gençlerbirliği, son 3 deplasmanda maçında kalesinde toplam 11 gol gördü.

Emre'nin yerine Riera

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe derbisinde ilk kez ilk 11'de görevlendirdiği ve aralıksız 16 maçtır ilk 11'de sahaya sürdüğü Emre Çolak'a Gençlerbirliği maçında yedekler arasında yer verdi.

Emre Çolak'ın yedeğe çekilmesinin ardından İspanyol futbolcu Albert Riera, kendisine yine ilk 11'de yer buldu.

Engin takımdaki yerini aldı

Beşiktaş derbisinde sarı kart görerek cezalı duruma düşen Engin Baytar, cezasını Sivasspor karşılaşmasında doldurduktan sonra yeniden takımdaki yerini aldı.

Ceza sınırındakiler sahada

Gelecek hafta Fenerbahçe ile yapılacak derbi maç öncesi sarı kart cezası sınırında bulunan oyuncular Tomas Ujfalusi, Semih Kaya, Fernando Muslera ve Necati Ateş, Gençlerbirliği maçına ilk 11'de başladı.

Muzaffer Sipahi'ye plaket

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlenen, "Galatasaray Efsanelerini Anıyor" projesinin Gençlerbirliği maçındaki konuğu Muzaffer Sipahi oldu. Kulüp divan kurulu üyesi Oğuz İmregün'ün plaket verdiği Sipahi'yi tribünler alkışladı.

Galatasaray'a 1968 yılında 27 yaşında transfer olan Muzaffer Sipahi, sarı-kırmızılı ekibe geldiği ilk sezonda şampiyonluk yaşadı. Metin Oktay'la da bir sezon takım arkadaşı olarak forma giyme şansı bulan Sipahi, Galatasaray'ın altın çağını yaşadığı, İngiliz teknik adam Brian Birch yönetiminde şampiyonluklara ambargo konulan 1970-1973 yılları arasında takımda yer alırken, üç sene üst üste şampiyonluk yaşayan ekibin en önemli parçalarından biri oldu.

Fatih Terim, tribüne çağrıldı

Türk Telekom Arena'yı büyük ölçüde dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, Fatih Terim'i uzun süre tribüne çağırdılar. Taraftarların bu isteğini geri çevirmeyen tecrübeli teknik adam, sahaya girip, kendisi için yapılan tezahürata el sallayarak karşılık verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları