loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray, Giresunspor'a 1-0 yenildi

Galatasaray, Giresunspor'a 1-0 yenildi
Tarih: 09.01.2022 - 14:41
Kategori: Spor

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray sahasında Giresunspor'a 1-0 yenildi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında GZT Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Giresunspor 1-0 kazandı.

6 maç men cezası sona eren Fatih Terim kulübeye dönerken sarı-kırmızılılarda Taylan Antalyalı, Patrick van Aanholt, Alpaslan Öztürk, Fatih Öztürk, Sofiane Feghouli, Mostafa Mohamed, Fernando Muslera ve Mbaye Diagne, Kerem Aktürkoğlu ile Marcao kadroda yer almadı.

Galatasaray karşılaşmaya İsmail Çipe, Sacha Boey, Ömer Bayram, Victor Nelsson , Işık Kaan Arslan, Berkan Kutlu, Alexandru Cicâldău, Emre Kılınç, Olimpiu Morutan, Ryan Babel ve Halil Dervişoğlu 11’iyle çıktı.

Rakip Giresunspor'da Hakan Keleş, Okan Kocuk, Hayrullah Bilazer, Sergen Piçinciol, Perez, Aziz Eraltay, Pelupessy, Zeki Yavru, Süleymanov, Flavio, Sergio, Balde ilk 11'ini tercih etti.

Giresunspor’un golünü 11. dakikada Magomed Suleymanov kaydetti

11. dakikada konuk takım öne geçti. Flavio'nun pasıyla sol kanatta ceza sahası yan çizgisi üzerinde buluşan Sergio meşin yuvarlağı bekletmeden ceza sahasına gönderdi. Yerden penaltı noktası üzerine gelen topa gelişine vuran Süleymanov, direk dibinden ağları havalandırdı: 0-1.

İlk yarıda ve maçın geri kalanında gol olmadı. Galatasaray, Giresunspor'a 1-0 yenildi

Sarı-kırmızılılar son 9 lig maçında 1 kez galip geldi. 27 puanda kalan sarı-kırmızılılar maç fazlasıyla 10. sırada yer aldı.

Puanını 25 yapan Giresunspor ise 13. sıraya yükseldi.

Galatasaray bu maçın ardından Süper Lig’in 21. haftasındaki Hatayspor mücadelesine hazırlanacak.

Fatih Terim'den maç sonrası açıklama

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’de oynanan GZT Giresunspor maçının ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Maçı değerlendiren Terim “Hoş değil. Beklemediğim bir şeydi. Rakip kalemize gelmeden veya ilk topta gol yemeye o kadar alıştık ki… Golü yedikten sonra çabuk kırıldık. Onun altından kalkamaz bir görüntü verdik. Beraberliğe yaklaştığımız anlar oldu. Erken gol bulsak maçı kazanabilirdik; ancak bugün iyi oynamadığımız gerçeğini değiştirmezdi. Devrenin sonunda bıraktığımız iyi futbolu sonuç ne olursa olsun devam ettiremedik. Üzgünüm. Galatasaray’da ben buna alışkın değilim. Galatasaray takımı hiç alışkın değil. Gençlerin olduğu yerde iniş çıkışları kabul ediyorum ama biz inişlere devam ediyoruz. Golleri atamamaya devam ediyoruz. Bunu söylemekten gına geldi; ama golcü oyuncularımız da yoklar. Onun da sıkıntısı var. Sonuç olarak Galatasaray takımı kiminle çıkarsa çıksın burada kazanmalı. Kazanmayı getirecek iş de altı pastan sonra on sekiz içerisinde atabilmek. Bunun başka bir şekli yok. Bunları yaşayacağımızı bilerek bu savaşa girdik. Bu projeyi savunuyorum, savunuyoruz. Üzgünüz. Galatasaraylılar da ben de buna alışkın değil. Yaşayacağız, göreceğiz. Yaşamak varmış. Sonuna kadar devam edeceğiz. Gerçekten çok üzgünüm.” diye konuştu.

“İYİ OYUNLARIN BİLE GALİBİYET GETİRMEDİĞİ BİR SEZON YAŞIYORUZ”

İyi oyunun bile galibiyet getirmediği bir sezon yaşadıklarını dile getiren teknik direktör Fatih Terim, “İçeri giriyordum. Tepkiyi duyunca dışarıya çıktım. Hepsini tek tek içeriye aldım. Kimse bunu hak etmiyor. Herkes iyi şeyler olsun diye uğraşıyor. Kötü zamanda onların yanındayım. İyi zamanlarda sahnede olurlar zaten. Çok üzüldüklerini biliyorum ama eskiden milli takımlarda oynarken hep soyunma odasında ağlardık. Antrenör olduğum ilk günden beri oyuncularıma hep söylerim. Maçtan sonra ağlamaktansa maçtan önce ağlayarak, maçtan sonra gülerek devam edin diye. Kafalarını iki ellerinin arasına alıp düşünecekler. Kötü sözleri hiçbir zaman hak etmiyorlar. Bizi yine Avrupa’da en iyi şekilde temsil edecek ve yukarıya çıkaracak olan yine onlar. Taraftar kızabilir, tepki gösterebilir, haklıdır; ama bu kırıcı olmamalı. İyi oyunların bile galibiyet getirmediği bir sezon yaşıyoruz maalesef. Onlar da alışkın değil. Üzgünüm. Neler olacağını yaşayarak göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları