loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray ligden mi çekiliyor?

Galatasaray ligden mi çekiliyor?
Tarih: 12.02.2012 - 01:39
Kategori: Spor

Kulüpler Birliği'nde ortaya atılan ''58. madde değiştirilsin ve küme düşme kaldırılsın'' fikrine Galatasaray'ın tepkisi her geçen gün artıyor

Sarı-kırmızılı kulübün Başkan Yardımcısı Refik Arkan, maddenin değişmesi için kesinlikle imza atmayacaklarını söyledi.

Disiplin Talimatı'nın değişmesini sıkıntılı olarak gördüklerini belirten Arkan, "İnanmadığımız şeye hiç kimse bize imza attıramaz. Yanlış bir şeye imza atmayacağız. Sonuna kadar mücadele vereceğiz" dedi.

İki sezon önce basketbolda yaşadıkları Cemal Nalga olayına değinen Arkan, "Cemal Nalga olayında biz ağzımızı açtık mı? Çıkıp 'Hatalıyız' dedik. Yapmamamız gereken bir şeydi. 'Hangi cezayı verirseniz razıyız' dedik.

Verilen cezaya da itiraz etmedik. Boynumuzu uzattık. Biz küme düşüyorduk, sesimizi çıkarmadık. Çıkıp önce 'Biz bunu yaptık ya da yapmadık' desinler. Bunu söyleyen yok. Onu kaldır bunu indir böyle bir şey olmaz" hatırlatmasında bulundu.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi'ne dair yasada yapılan değişikliğin doğru olduğunu da savunan Arkan, "Biz yasada doğrusunu yaptık. Ama 58. maddenin değişmemesi için elimizden gereken her şeyi yapacağız. Yalnız kalırsak da gereği neyse onu yapacağız" dedi.

Bu noktada yöneltilen "Madde değişirse Galatasaray olarak ligden çekilir misiniz" şeklindeki sorusuna ise Arkan "Neyse gereği o yapılacak. O durum neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Ama imza atmayacağız" diyerek adeta rest çekti.

Cemal Nalga Olayı

2008-09 sezonu öncesi bir hazırlık maçında kavga ettiği için 5 maç ceza alan Cemal Nalga, Galatasaray'ın Almanya'da katıldığı bir turnuvada Tufan Ersöz'ün formasını giyerek sahaya çıkmıştı.

Olayın ortaya çıkmasıyla Cemal 2 yıl ceza almış, Galatasaray ise ligde oynadağı ilk 4 maçta yenik sayılıp ve lige -5 puanla başlama cezasına çarptırılmıştı. 

Herkes Galatasaray'ın puan dezavantaıyla düşmesini beklerken Tahkim Kurulu -5 puan cezasını kaldırmış Sarı-Kırmızılılar da yakaladığı çıkışla kümede kalmayı başarmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları