loading
close
SON DAKİKALAR

Galatasaray Spor Kulübü, yani teknik direktörü Okan Buruk ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Galatasaray Spor Kulübü, yani teknik direktörü Okan Buruk ile 2 yıllık sözleşme imzaladı
Tarih: 24.06.2022 - 16:23
Kategori: Spor

Galatasaray Spor Kulübü yıllar sonra teknik direktör olarak kulübe dönen Okan Buruk ile resmi sözleşmeyi imzaladı. Okan Buruk 24 Haziran bugün Galatasaray'a imza attığım; aynı zamanda baba olduğum gün. Oğlumun doğum gününü kutluyorum.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk oldu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, "Futbol A takımımızın teknik direktörlüğü için şirketimiz ile Sayın Okan Buruk arasında 2023-2024 sezonu sonuna kadar 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalanmıştır. " denildi.

Okan Buruk'un bu sezon 17 milyon lira, uzatma opsiyonunun kullanılması durumunda ise bir sonraki sezon 20 milyon lira net ücret alacağı ifade edildi.

Galatasaray Spor Kulübü yıllar sonra teknik direktör olarak kulübe dönen Okan Buruk ile resmi sözleşmeyi imzaladı. Okan Buruk ve Dursun Özbek basın mensuplarıyla buluştu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda düzenlenen imza töreni Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk’un katılımıyla gerçekleşti.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Okan Buruk’un Galatasaraylı olmasının yanı sıra elde ettiği başarılarla bu görevi hak ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“HEPİMİZİN GURUR DUYACAĞI GALATASARAY ARTIK DAHA YAKIN”

“Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Bizi izleyen tüm taraftarlarımıza da buradan selamlarımı gönderiyorum. Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç. Uzun vadeli planlarımızın ilk adımı için bir araya geldik. Bütün taraftarlarımıza teşekkür gönderiyorum. Kombinelerimiz büyük bir satış hızına erişti. Localarımız da doldu diyebilirim. Bir-iki tane yedekte tutuyoruz. Onun için bütün taraflarıma şükranlarımı gönderiyorum. Çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayacaklarından eminim. Daha ilk günden bunu gösterdiler. Sağ olsunlar, var olsunlar. Büyük bir teşekkürü hak ediyorlar.”

“Bugün Galatasaraylı Okan Buruk’un yuvasın dönmesinin mutluluğunu ve heyecanını hep beraber yaşıyoruz. Okan kardeşimin bugün bizimle olmasının sebebi sadece Galatasaraylı olması değil. Daha önce yakaladığı başarılarla burada olmayı, bu kulübe hizmet etmeyi fazlasıyla hak ediyor. Galatasaray’ın gelenekleri içerisinde yetişen, Galatasaraylı kimliğini her zaman ifade eden Okan Buruk hocamız ile imza atıyoruz. Galatasaray içindeki değerleri daha güçlü şekilde koruyabilmemiz için bu imzanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Okan hocamız üçüncü 17 Mayıs’ını yaşamak için burada. 17 Mayıs 1992’de Galatasaray formasını bir Bakırköyspor maçında ilk kez giydi. 17 Mayıs 2000’de o kupayı gözyaşları içinde kaldırdı. Çok net hatırlıyorum. 17 Mayıs 2000’deki maçı izlemiştik. Okan hocanın kulübeden çıkışı, saha koşarak arkadaşları ile birlikte yumak haline gelmesi gözlerimin önünden gitmiyor. Kulübedeydi, ayakkabılarının arkasına basmış koşuyordu. O heyecan ve duygu seli gözlerimin önünden hiç gitmiyor. Gerçek bir Galatasaraylının heyecanını yaşıyordu. Okan hoca, Türkiye’de şampiyonluğa ulaşmış en genç teknik direktörlerden biri. Şu anda kulübümüze hizmet etmek için burada. İnanıyorum ki birlikte çıktığımız bu yolda hepimizin gurur duyacağı bir Galatasaray artık bize daha yakın. Galatasaray’ın mali açıdan güçlü, sürdürülebilir başarıya sahip, her branşta rekabet eden bir spor kulübü haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunu sadece benim değil her Galatasaray’ın çocuklarına, torunlarına borcu olduğuna inanıyorum. Okan hocamıza ve ekibine bu sonsuz görevde başarılar diliyorum. Tüm Galatasaray camiası için bu birlikteliğin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

“DOMİNANT, RAKİBE ÜSTÜNLÜK KURAN, SAHADA HER ŞEYİNİ VEREN BİR TAKIM”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise, Galatasaray’a döndüğü için duyduğu mutluluğu ve tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Büyük Galatasaray taraftarına buradan saygılarımı, sevgilerimi, hedeflerimizin ne kadar büyük olduğunu anlatarak başlamak istiyorum. Bizim için, benim için çok önemli ve değerli bir görev. Bu göreve layık gördükleri için başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Galatasaray için çok değerli bir yönetim. Değerli başkanımız göreve geldi. Onlara hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Onların gelmeleriyle birlikte özellikle Galatasaray taraftarının büyük bir heyecanı oldu. Bu kombinelere de büyük ölçüde yansıdı, yansıyacak. Hedeflerimiz Galatasaray olarak değişmez, hiçbir zaman değişmeyecek. Bu sene tek hedefimiz şampiyonluk. Şampiyon olmak için ben, ekibim, sayın başkanımız, yönetimimiz, oyuncularımız elimizden gelenin en fazlasını ortaya koyacağız. Özellikle geçen sezonun taraftarımız üzerinde yaşattığı mutsuzluğu en kısa sürede kaldırmaya çalışacağız. Şu andaki ilk hedefimiz işe  başlamak, işimizi yapmak, taraftarı heyecanlandırmak.”

“Tabii ki taraftarımızın büyük bir transfer beklentisi var. Doğrusu ben de hoca olarak transfer üzerine yoğunlaşmış durumdayım. Sayın başkanımız, yönetimimiz de bu anlamda bizim iyi kadro oluşturmamız için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar, yapacaklardır. Biz de bu kadroyu oluşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Galatasaray taraftarının hak ettiği güzel günlere ulaşacağız. Kazanan, dominant, sahada her şeyini veren, rakibine karşı sahada üstünlük kuran bir takım ortaya koymaya çalışacağız. Hem kendi ekibime, oluşturacağımız kadroya, mevcut oyuncuların hepsine güveniyoruz. Geçen seneyi kapattık. Bitti. Tüm oyuncularımızı psikolojik olarak tekrar ayağa kaldıracağız. Bu sene şampiyonluk yolunda elimizden gelenin en fazlasını yapacağız. Taraftarımızla birlikte çok büyük bir sinerji yaratıp en kısa süre içinde hak ettiğimiz, istediğimiz şampiyonluğu istiyoruz. Bundan sonrası için de Avrupa’da olan bir Galatasaray tek hedefimiz.” 

“TEKRAR ŞAMPİYONLUK YAŞADIĞIMIZ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR”

“Bugün benim için çok önemli bir tarih. 24 Haziran. Galatasaray’a hoca olarak imza attım. Onun dışında oğlumun da doğum günü. O anlamda hem baba olma duygusunu yaşadığım hem de Galatasaray’a imza attığım bir gün. Oğlumun doğum gününü kutluyorum. Onun için çok güzel bir gelecek diliyorum. Galatasaray hocası olmamdan en büyük mutluluğu o duydu. İnşallah ona yakışır, onun hak ettiği başarıları, onun güldüğü günleri de hem biz yaşayacağı hem de taraftarımıza yaşatacağız.” 

“Dün Florya’da bulundum. Oradaki atmosferi tekrar yaşayıp geçirdiğimiz günleri tekrar andım. Çok mutlu günler geçirdi. 7 şampiyonluk, UEFA Kupası, Süper Kupa ve 5 Türkiye Kupası kazandım. Çok güzel günler yaşadım orada. O hatıraları aklımda tutmuşum. İnşallah bu sene de tekrar şampiyonluk yaşadığımız günler, hatıralar bizi bekliyor.” 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları